САМОУБИХА ЛИ И ЕДИНИЯТ ОТ БРАТЯТА ГАЛЕВИ?

САМОУБИХА ЛИ И ЕДИНИЯТ ОТ БРАТЯТА ГАЛЕВИ?
Според колегите от вестник „Струма” Ангел Христов – Геле се е завърнал у нас и веднага е бил покосен от инфаркт. Случайност? Надали!
Въобще феномен – тези, дето не живеят у нас, умират у нас или ги убиват по разни краища на света с поръчка от нас.
Той заедно с Пламен Галев бяха осъдени за организирана престъпна група. Наричат и Ангел Христов „Галев”, защото двамата са си изключително близки от много десетилетия и винаги въртят заедно мафиотските си дела.
Бил се прибрал в имението им в Ресилово. Преминал е границата съвсем легално, макар че се дири по целия свят с червена бюлетина на Интерпол. Май само в България се случват такива „чудеса”. „.
Но дали? Понеже мъртвия от 10 дни насам Къро продължава да си стои за издирване с червена бюлетина в Интерпол, а бащата на убитата Гергана – жената до Къро, заяви:
„Къде и как ще бъдат погребани не е важно, след като вече ги няма! Няма да има погребение!“ Ангел Христов е от Сандански, но но неизвестно защо ще бъде погребан в Дупница.
.
Честно казано, предполагам, че става дума за мистификация около смъртта на Ангел Христов – Геле. Колко му е, ако се стигне до открит ковчег, на едно мъртво друго лице да наденеш латексова или боядисана парафинова маска, взета от живия. При това са изминали години, откакто никой не го е виждал, вкл. и най-близките му. Най-сетне при нужда винаги могат да бъдат заплашени или заплатени, за да го припознаят „безспорно”.
– От вас научавам, че се е прибрал и че е починал. Нищо не сме чули в селото. Рядко минава покрай имота, но никога не съм виждала някакво движение на хора… – отбелязва кметицата на Ресилово Мариана Доцина.
И защо му е въобще да се завръща в България, след като го чака затвор?! А заради бягството – и нова присъда?! Липсва логиката. Освен ако са го привикали като „защитен свидетел” и обещали да му махнат присъдата. Господи, дори и най-простата мутра няма да се довери на главен прокурор, който е пътник от поста си и е под масиран западен и роден обстрел! И на едни политици, които трябва да запази, за да натопи други…
И освен това, ако трябва някой „Галев” да е мъртъв, има смисъл да са мъртви и двамата. Защото колкото знае единият, толкова знае и другият. Иначе е безсмислено да убиваш само единия. Освен ако „новината” не служи като примитивен инструмент на задкулисен шантаж. Или не цели да скрие действително тайно завръщане на някои доказали се мутри у нас, понеже предстоят „събития”. Въобще хипотези много…
.
И Ангел Христов – Геле Пламен Галев са бивши червени барети. Във взвода на бившия им командир Алексей Петров. Онзи взвод барети, който трябваше, ако се наложи, да „неутрализира” по заповед на КГБ персоналната охрана на Тодор Живков при смяната му от властта. (виж книгата ми „Тайните на големите играчи – том 2) Шефът им Алексей Петров сега е виден предприемач, общественик, бивш съветник на наши държавници и на ДАНС. Наричан е също така Трактора или Октопода. Трактора беше доскорошна, буквално до преди десетина дни най-близка дружка на главния прокурор Иван Гешев, вкл. и в първата седмица от Гешевия фойерверк. Но когато „активното мероприятие” се запече, някой го посъветва светкавично да се разграничи от него. Чак до степен да заяви, че ей, на – страхувал се да не го убият. Е, не назова имена. Но може да са всякакви – от дружки -бивши главни прокурори, вкл. спрягани в медии и от общественици като убийци до кажи-речи всички най-видни политици от всякакви партийни бои, изредили се в близките няколко десетилетия.
.
През 2009 г. братята Галеви стават съдружници с боса на международния трафик на наркотици и амфетамини Христофор Аманадис – Таки и работят заедно с убития в ЮАР Къро. Край имението в Ресилово започват катадневно да кацат военни хеликоптери на нашата армия, а местността се охранява от военни, които стрелят на месо.
Защо?
Имението е средищно място за международно разпределение на пратките от амфетамини, които бълва близкият фармацевтичен завод в Дупница.
Всъщност меките присъди и успешното им бягство им беше като даден знак, че ще трябва да работят по експедицията на пратките към разни държави за всички родни кланове, а не само за един. И съответно им се поверява контрола върху мутрите, използвани за черната работа у нас и по света.
.
Като екстра и въпреки присъдите и бягството Галеви въртят далаверата в пътното магистрално строителство със свои фирми и заедно с избягалия олигарх Васил Божков-Черепа. И въпреки че уж са подгонени от Прокуратурата и правосъдието, ред премиери и министри ги покровителстват.
Напомням, че с братя Галеви се беше срещал навремето и тогавашния вътрешен министър Румен Петков, сега лидер на партия „Алтернатива за българско възраждане” (бивша АБВ на експрезидента Георги Първанов)
.
В моето тогавашно разследване на този скандал Румен Петков се закле, че е изтекла информация, понеже сам е наредил проследяването си на срещата с Галеви, организирана от бившата барета.
***** Откъс от разследването:
Румен Петков:
− Имаше специални разузнавателни средства, които съм подписал лично. Аз съм сигурен, че срещата беше полезна!
Според депутати от опозицията и бившият директор на ГДБОП цивилните агенти на ДОИ били изненадани, че вместо посредник, край басейна в Ресилово се появил лично вътрешният министър, поради което се “разбягали”.
Но след случилото се Румен Петков пенсионира директора на ДОИ Огнян Атанасов (дирекция „Оперативно проследяване и издирване“), а няколко служители бяха уволнени за “нерегламентирана” дейност. Най-сетне за заместник на наблюдението на МВР (проследяването и подслушването) бе назначена толкова спорна фигура като Жоро Стоицев, директор на ОДП-Пазарджик по време на убийството на сестрите Белнейски.
Заформилата се навремето тупурдия около бившите барети Галеви освен преследването на външни, задгранични цели е била и поредното премерване на силите между олигархично-политическите кръгове, условно наречени наследници на Тодор Живков” и онези – наследници на “Огнян Дойнов” и “Андрей Луканов”.
Затова тези дупнишки феодали спешно се скриха от хоризонта след идването на герберите във властта. Бившите барети има защо да се притесняват. Навремето, през 1992 г., когато напуснаха специализирания отряд, те са работили като охрана на олигарха Николай Гигов – племенник на убития експремиер Андрей Луканов. Петко Сертов – освободен като председател на ДАНС, също намери топъл пристан при него. Били са в взвода на Алексей Петров-Трактора Октопод, който е подсигурявал оставката от властта на Тодор Живков, издиктувана от Кремъл и КГБ (историята е описана в очерка за Алексей Петров в „Тайните на големите играчи”, том 2)
А България вече отново се управляваше от хората на Тодор Живков (роднината Бойко Борисов) и Галеви не можеха да стърчат забележимо на хоризонта.
.
Отбелязал съм ги в много мои публикации още когато бяха „напълно неизвестни на органите” и напълно непознати в медиите.
Например на 18 май 1995 г. те и техни мутри щурмуваха Боровец, обърнаха на руини бар “Адмирал” и нашариха със стрелба като решето бара на хотел “Рила” в знак на надмощие.
Гостите полудяха от страх и паника, докато стъкла и трески се сипеха и куршуми хвърчаха наоколо. Маскираните дебеловрати, предвождани от Галеви, викаха “Ура! Победа! Ще правим преврат! Идваме на власт!” и гърмяха на поразия. Събеседниците на репортера – високопоставени английски бизнесконсултанти, като се надигнаха накрая от пода, пребледнели и разтреперени от страх, прибраха гилзи за спомен – не само да разказват, но и да показват и какво, и как е в България…
.
Галеви са изключително „гъсти” с всички политици на прехода. Например ето откъс от поредно мое разследване за това кой какъв е (в книгата ми „Политиците, парите им, мръсните им тайни“):
***
Къде е разковничето, което сочи към Пламен Орешарски?.
Фирма „Инфрастрой 2001” получила обществени поръчки за 102 млн. лева. Съдружници в тази фирма са Васил Божков чрез фирмата „Латис”. Фирмите от консорциума” Пътни строежи и Мостстрой” взели поръчки за 11.7 млн. евро по
проекта „Магистрала Марица” – Ново село са също с участието на Васил Божков-Черепа.
Перфектна комбинация, нали?!
Премиерът Пламен Орешарски май е негов човек и по всичко изглежда, че е така след толкова скандали, които навързват имената им. Поне аз мисля така.
А другите съдружници кои са?
Ангел Христов и Пламен Галев. БРАТЯ ГАЛЕВИ! Които правосъдието и до днес уж търси под камък и дърво. Участват чрез фирмата „Сити ассетс мениджмънт”!
Има и още двама съдружници в това дружество, което е в комбинацията за чопването на 102-та милиона лева.
Единият е международният наркотрафикат Христофорос Аманатидис – ТАКИ. И още една знакова фигура – мутрата от Перник Феодор Феодоров. Федята се прочу покрай разкрития за убиеца Райко Кръвта, спряган по медиите и покрай смъртта на Мирослава – онова пернишко момиче, след което „самоубиха” убиеца му.
Феодоров скоро ще се прочуе и в лъскавите списания, защото Александра Феодорова – „Мисис България 2013” е негова роднина.
На този фон апартаментите на Орешарски, сумата по спестовните му влогове, записаното в декларациите е прах в очите. Прах са дори коментарите за суперклиниката, която построи бившата фирма на жена му и която се преписва на нея. (край на цитата)
.
Първите неприятности на Галеви с Темида идват заради силен западен натиск. Арестувани са, но са оправдани от Кюстендилския съд. Запада реагира остро, накрая са осъдени на 7 години. Но Върховният съд намалява присъдата на 5 години при лек лежим в затворническото общежитие в Самораново !!!!????) – близо до Ресилово.
Вместо да влязат там, те изчезват от България. По-късно основен свидетел срещу тях – Пламен Миланов и негова служителка бяха открити мъртви.
Името им се замеси и в скандалната история с отвлечената и убита девойка Мирослава от Перник.
Давам една част от моето разследване тук, понеже постът от 20 май 2012 г. не е в добър читаем вид поради цензурата.
****
Постът от 20 май 2012 г. •
Отговор на приятелите, които ме попитаха за отвлечената и убита Мирослава:
ЕТО Я МОЯТА ХИПОТЕЗА:
На 8 януари 2012 г. от Колумбия в САЩ е екстрадирана Беатрис Елена Енао. Тя е колумбийка, фигурира в списъка на 10-те най-търсени от „Интерпол“ и се слави като кралица на амфетамините. (преди нея пак колумбийка – Гризелда Бланко, наследи позициите на картела „Меделин“ след пипването на босовете им.). Сигурно веднага след екстрадацията е започнала да пее, понеже два дена след попадането й в ръцете на ДЕА и ФБР „Европол“ започва масирана операция по цяла Европа срещу амфетаминовата мафия. Провежда се основно в България, Холандия, Испания, Германия, Белгия, Швеция. Според съобщенията са пипнати най-големите босове на Стария континент (3 в Швеция, 2 в Германия, 1 в Холандия и др. страни). Арестувани са общо 9 души в западните страни.
Специална група от „Европол“ е пристигнала за операцията и в България на 9 януари. Стартът й у нас на 11 януари ( с ден закъснение след европейската).
Основният региоk, където е нанесен ударът срещу мафията, е Перник. Проверени са общо 11 адреса. Под контрола на офицерите от „Европол“ в Перник са заловени около 75 литра на амфетамин база (достатъчно, за да произвеждат около 120 кг чист амфетамин), 15 кг амфетамин субстанция и над 1400 литра на различни химикали за производство на синтетични наркотици. Открито е оборудване, включително 2 таблетиращи много модерни машини, заедно с голямо количества оръжие, вкл. и 5 бр. автомати с 150 пълнителя с патрони. Конфискувани са много шашки динамит, 6,4 кг TNT – друго взривно вещество и неизвестно и досега количество пластичен взрив!!!
В 0.20 часа на 11 срещу 12 януари на магистралата над Перник специализираните части задържат Голф с пернишка регистрация. В него откриват 3 души, двама младежи и една девойка. Младежите са Марио Любенов и Стойчо Стоев – Чочо. Задържани са заради участие в мрежата на синтетичните наркотици. В София е задържан още един човек. Трима наркодилъри са арестувани в България от Европол, предаде АФП на 12.01. Чуждестранната агенция се позова на пресрелийза на „Европол“.
Европол не даде детайли, но аз ще ви ги разкажа онова, което разследвах.
Нито една, единствена медия у нас не съобщи нито един от фактите, изнесени дотук. И оттук започва огромната мъгла над случая:
1.
Двамата престъпници, убили Мирослава, са задържани за това престъпление според родните органи, но според Европол са пипнати заради голямата операция срещу амфетамините. Полицейските досиета на Марио и Чочо сочат, че те тясно са работили с местните босове на наркотрафика. Според МВР Чочо е пипнат много рано сутринта, Марио – на следващия ден, а според „Европол“ – почти в полунощ срещу деня на откриването на трупа на девойката.
2.
Марио е арестуван в „Голфа“ на 11 срещу 12 януари, макар че по същото време е лежал в психиатрията на 4 километър според родните корифеи на плаща и кинжала и според документи. По точка 1 и 2 аз вярвам на „Европол“, а не на МВР. А вие?!
3.
Обискът на квартирата на Стойчо Стоев – Чочо е направен през нощта във връзка с амфетаминовата операция. Защо е бил вторият обиск сутринта, не е ясно, освен ако не е търсен повод да го „самоубият“.
Но защо точно него ще го стрелят? Ето го обяснението:
Според документите Чочо е бил „секретен сътрудник“: платен на ГДБОП – на централата в София и се е отчитал на най-високите равнища на антимафиотите. Т.е. ако секретните ни служби са били „вътре“ в трафика, той е знаел опасно много и затова светкавично е станал излишен. Особено на фона на операция, която се дирижира от външна сила като „Европол“, която не може да бъде купена от родната мафия и политици.
В крайна сметка се оказа, че взетите проби за барутни частици по ръцете му са негодни. Бил е използван стар, с изтекла давност на годност парафинов разтвор. Т.е. няма доказателство, че той се е самоубил. Алармата отдавна е била изключена според съседите, с които говорех. така че обяснението издиша. Нощният обиск е от служители на ГДБОП – централата, а дневният, при който е самоубит – от местното им подразделение. Това противоречи на всякакви правила и логика. Който се занимава със случая, си го води от началото до края.
4.
Няма случай в света, при който отвлечен за откуп да е бил незабавно убит. Няма случай, при който откупът да се иска от някакво си гадже, с когото дори не живее съвместно. Т.е. по замисъл Мирослава е трябвало да бъде мъртва. Вероятно нещо е подочула в клуба за бойни изкуства (в който е членувала), което не е било за пред хората и затова светкавично са й видели сметката. След което е разигран за прикриване на следите вариантът с отвличането.
*** Според патоанатоми, с които разговарях, невъзможно е в ледената зима плитко заровен труп да е с такъв стадий на разложение. Невъзможно е според специалисти следовото куче да подуши трупа, а гладните диви животни с развито обоняние – не и да не го разровят през двата месеца. Има версия, с поред която трупът е изровен от друго място и подхвърлен там, за да се открие, но не е доказуема – взети са мерки.
5.
Мирослава изчезна на 7 ноември. В тези дни министър Цветанов беше в САЩ и остро му поставиха въпроса за наркотиците – например от помощник държавния секретар по въпросите на правоохраната и наркотиците посланик Браунфийлд. Беше договорено да се открие и офис на ДЕА (съответната амер. агенция у нас). В дните преди и след посещението има поредица от арести на българи в САЩ и Европа, занимаващи се с наркотици. У нас само за дните от 20 октомври до 12 ноември, когато приключва посещението на Цветанов, кипи трескава и невиждана дейност – разкрити са 8 големи доставки на хероин за общо над 200 кг., както и на кокаин. По това време изчезва и Мирослава – сестрата на Елеонора, гадже на Борислав Чолев, който се оказа свързан с Мишо Бирата.
6.
Истерията около откриването на трупа на отвлеченото момиче чудесно прикри операцията на „Европол“ и евентуалните питанки, които можеха да се поставят във връзка с нея. Например защо особено доверен сътрудник на ГДБОП е до гуша в трафика, че и отгоре? Трупът на Мирослава дойде като манна небесна за властите. На принципа клин клина избива покрай шумотевицата около внезапното му откриване (а дали е внезапно?) операцията на Европол остана в гробна тишина, както и резултатите от нея, опиращи до най-високите етажи на властта.
7.
Има връзка между амфетамините в Перник, Мирослава и Мишо Бирата.
*** Във фабриката на Мишо Бирата неакцизната биричка е била най-малкия проблем. Там са се произвеждали АМФЕТАМИНИ! Затова, ако си спомните флашките от „Галерия“, ще разберете защо след отнемане на лиценза се е бачкало нощем, но денем – не! За човек с активи за над 150 млн. лв. официално, толкова гъст с Георги Първанов, Валентин Златев и както се видя – и с Бойко, който спря проверката, не е проблем един укрит от акциз алкохол (както се случи с алкохола на „Пещера” и горивата на „Лукойл”). Но е сериозен проблем, ако е лъгал за количествата, производството и трансфера на субстанциите. За такова нещо се убива, понеже става дума за ужасно много пари. Мисля, че затова е била и проверката. Със сигурност е бил изловен по бели гащи, понеже се видя, че скоро след скандала си замина мистериозно от белия свят в стаята на хотела на Валентин Златев в Правец (имам пост с разследване за тази смърт и последвалите след нея за свидетели).
*** Покойния Мишо Бирата е работил в тясно сътрудничество с две пернишки нарколаборатории, тихомълком закрити точно когато е изчезнала Мирослава.
8.
Изнудваното за откуп богаташче от Перник, приятеля на сестричката на Мирослава – Елеонора, е имал вземане–даване с Мишо Бирата, като сумите, които са засичани като обмен между тях, са колосално големи. Преводите са вървели през няколко наши банки, включително и за строителство на обекти за 70 млн. долара в Бразилия. Според „Уикенд“ приятелят-милионер Борислав Чолев е незаконен син на Мишо Бирата.
Такава е клюката, но Мишо Бирата наистина има и друг, неофициален син. Защо открити от мен документи сочат, че е подал заявление да го припознае. Първото му име също е Борислав – от Перник. Дали е същият обаче, засега не мога да твърдя.
9.
Когато мистериозно загина Мишо Бирата на 30 март 2011 г., в света на наркотрафика се случиха няколко събития, водещи до България. В мексиканският курорт Канкун загина българката Жени Чанова Чанева след мистериозен скок от 19-тия етаж на най-луксозния петзвезден хотел. В компанията й е имало още трима българи, двама от които фигурират в картотеките на ДЕА. Полицията в Колумбия арестува един от неизвестните у нас босове на подземния свят – Радослав Атанасов-Радето от Благоевград. В момента Радето вече излежава 2-годишна присъда в затвор в страната на дрогата. Радето, който от години живее в разкошно имение в Амстердам, се сочи в Топ 10 на най-богатите мафиотски босове в България. Той е бил наблюдаван от холандската полиция заради съмнения, че се занимава с трафик на наркотици. Причината за ареста му обаче не е дрогата, а нередовни документи, с които Радето пребивавал в Колумбия, като присъдата за подобно престъпление там е до 2 години.
10..
Четири дни по-късно син на наш дипломат беше обвинен, че е изградил най-голямата империя „империя“ за търговия с марихуана и дизайнерска дрога в Ню Йорк, съобщи вестник „Ню Йорк пост“ днес, като се позовава на прокурори. Става дума за Яни Тасев, 28-годишен специалист по икономика и син на бившия български заместник-финансов министър и бивш дипломат Стамен Тасев.
Във фирмата „Нютон“ на семейство Тасеви, консултирала проекта „АЕЦ Белене”, е работил като изпълнителен директор сегашният министър на икономиката Делян Добрев. Той е близък приятел на Яни Тасев. Синът-наркотрафикант е пласирал и управлявал футболисти в САЩ заради честите им пътувания за срещи и достъп в среди, които консумират скъпата дрога. Пласирал е като футболист и бъдещият бойков министър Делян Добрев в онзи университетски отбор, от чийто ВУЗ беше представена фалшивата му диплома (Въобще за Делян Добрев виж постовете ми във Фейсбук от март). И т.н., и т.н.
11.
По същото време прочутия Петър Петров – Амигоса получи най-сетне присъда – за фалшив запис на заповед вместо за пране на пари, а Алексей Петров – Трактора Октопод, се сдоби с цели 7 обвинения седмица след смъртта на Бирата. Нелепи, понеже в тях и помен няма от организиране на престъпна група, пране на пари, търговия с наркотици и т.н.
12.
Непосредствено преди отвличането на Мирослава (на 7 ноември 2011) в Бразилия, чийто почетен консул беше Мишо Бирата, беше арестуван олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски за кокаин, като и родни посредници в Италия между турската мафия, калабрийската Н,Драгета и колумбийските наркобарони. Два дни по-късно на летище София по сигнал на западните служби бяха спипани 4 куфара, яко подплатени с кокаин по схемата на Боевски. Точно на 7 ноември, когато изчезна Мирослава, лежерният обвинителен акт срещу Трактора беше внесен в съда. Връзката между събитията освен хронологична е и директна с разместването на пластовете в търговията с дрога и влизането на мощни нови играчи у нас в тях.
13.
Ева Михова – съпругата на Мишо Бирата, почина точно когато трябваше – когато излезе нефелия парламентарен доклад за разследването на депутатската комисия около смъртта на пернишкото момиче.
Тя знаеше много за мафията на най-високите равнища – президенство и правителства, за връзките с Москва. В нейния ресторант президентът Георги Първанов посрещна Путин, когато той гостуваше у нас, за да уреди газопровода. Почина точно навреме – преди да се посипят въпросите и преди да оповести данни от разследването на семейството за смъртта на Мишо Бирата.
Няколко дни по-късно след смъртта на Ева Михова – съпругата на Мишо Бирата, нещастие сполетя Таня Тодорова-Сусина от град Берковица. Тя е жената, която последно е била с Мишо Бирата в апартамента на правешкия хотел на Валентин Златев, макар че го отрича.
Ще мълчи до гроб – загина синът й: „Извинявайте, но утре имаме погребение и трябва да го подготвим…“
Таня Сусина има и дъщеря. Каквото и да стане, каквото и да я питат, който и да я разпитва, след жестоката загуба тя ще мълчи – поне заради живота на дъщеря си.
14.
Получи се странно съвпадение – един ден преди смъртта на съпругата на Мишо Бирата, в сп. „Форин аферс” (орган на „Американския съвет за външна политика”) се появи голяма статия, посветена на „мафиите, които си имат държави” (след 18 г. прочетох това мое определение в най-авторитетното издание в света)
На второ място след Косово е посочена България. Изданието на Американския съвет за външна политика сочи, че „в мафиотски държави като България, Гвинея Бисао, Черна гора, Мианмар, Украйна и Венецуела, националните интереси и интересите на организираната престъпност, са неразделимо свързани”. Анализираха, че „връзката между държавата и организираната престъпност в България може би е по-силна отколкото тази в Косово“. В същия ден в ареста беше върнат Алексей Петров – Трактора.
15.
В същия ден Върховният съд постанови само 5 години затвор за братя Галеви. Те изчезнаха не заради присъдата (определена да се лежи при лек режим и в общежитието в Самораново – съвсем близо до Ресилово), а за да не ги потърси официално някой (например от Европол). И да ги запита като съучастници и свидетели каква е връзката между Мишо Бирата, предприятия на родната фармацевтика в техния вилает и самите тях с държавните власти. Например защо военни хеликоптери кацат непрекъснато край Ресилово или направо до имението, за да се товарят с някакви пратки, защо поляните над селото се охраняват от хора с камуфлажни униформи и десантни автомати „Калашников“ и табели с предупреждения за стрелба на месо, защо каратисти пребивават редовно в Ресилово (вкл. от пернишкия клуб на убитата девойка Мирослава)…
16.
Само няколко дни ро-късно най-сетне беше даден за издирване от „Интерпол“ Христофорос Аманатидис-Таки, който иначе е със заповед за арест от октомври 2008 година. И напъхаха в затвора касичката на „Монтерей“ – Брендо. Защо ли – защото ако не се бяха присетили за делото за трафик и пране на пари срещу него, трябваше да го екстрадират в Швейцария по повдигнато обвинение за трафик на тонове наркотици и изпиране на парите от тях. А сега, като заяви Темида, ще го екстрадират (евентуално), чак когато приключи родното дело.
17.
Брендо имаше тесни връзки с Гризелда Маркос – колумбийска кралица на кокаина.
И беше много добър приятел с Беатрис Елена Енао – кралицата на амфетамините, с които започна тази история. Разследването му в Швейцария е продължението на операцията на ДЕА и Европол, започнала в ранните януарски дни на годината.
*******
И като заключение: аз не знам конкретната причина за смъртта на Мирослава. Но със сигурност тя е брънка от историята, която разказах.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Братя Галеви са част от тази огромна паяжина, пръсната на няколко континента. Разполагат с ценна и немалка по обем информация за тези кръгове, а и за господарите в Москва. Координатори са на световния трафик на наркотици.
Такива хора или веднага се убиват, щом имената им започнат да се подмятат, камо ли когато засветят във медиите.
Или пък се пазят зорко като очите и десетилетия наред – свидетели са за евентуален шантаж или дори и съдебни процеси за непокорните слуги.
Медийните съобщения за „завръщането” у нас на единия брат Галев според мен е намек за такъв шантаж, а новината за „смъртта му” – обещанието, че ако съответните лица сторят необходимото, съответните „галевци” ще продължат да си мълчат.
*** на снимките: Галеви и имението им
БЕЛЕЖКА: ОФИЦИАЛНИ РЕАКЦИИ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ СУТРИНТА (СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО НА ПОСТА СНОЩИ)
Прокуратурата образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел Христов
Първото разследване ще установява:
*** причините за смъртта;
*** ще проучи или отхвърли самоличността на мъртвия като Ангел Христов – брат Галев.
Съобщава се, че е назначена аутопсия, трупът е в София, погребението се отлага.
Второто разследване е за вещно укривателство. То трябва да ще установи дали е помагал някой на евентуалния Ангел Христов да се укрие в Ресилово и колко време е продължило това.