Shopauto.bg предлага богат избор от автомобилни масла на атрактивни цени

Shopauto.bg предлага на своите клиенти богата гама автомобилни масла на изключително атрактивни цени. Те започват от 1.43 лева на 0.100 литра. Срещу тази сума клиентите на Shopauto.bg си гарантират високо качество за своя автомобил.

При избора на масло за вашата кола е важно да знаете, че най-важният показател е вискозитетът. Именно той определя експлоатационното поведение на автомобилните масла. Вискозитетът е мярка за вътрешно триене между молекулите на всяка една течност. Точно поради тази причина автомобилните масла, които са вид смазочни продукти, се отличават с голям вискозитет.

Според световните стандарти в автомобилната индустрия моторните масла се класифицират именно в зависимост от техния вискозитет при 100 градуса по Целзий, както и според способността им да бъдат изпомпвани и при ниска температура.

Всичко това разделя автомобилните масла в три основни категории: зимни, летни и всесезонни.

При ниски температури, каквито има през зимните месеци, е желателно маслото на вашия автомобил да бъде с по-нисък вискозитет. Това ще улесни стартирането на двигателя на колата ви. В същото време при достигането на работна температура е желателно вискозитетът да бъде достатъчно висок, за да гарантира, че двигателят на автомобила има добро смазване.

Така вискозитетният индекс е този, който определя податливостта на автомобилното масло вследствие на промени в температурата.

В Shopauto.bg ще откриете богат избор от различни видове автомобилни масла според техния вискозитет. В момента можете да се възползвате и от атрактивните промоции на компанията, като намаленията в цените достигат чак до 50%.