СЛУЧАЯТ Е ПРИКЛЮЧЕН! ЗАБРАВЕТЕ!

Grigor Lilov

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет най-сетне оживя и излезе със становище по драмата в Стара Загора с осакатеното момиче.
Реакцията й като копи пейст на реакцията на Съюза на съдиите в България – страстна защита на непогрешимата съдийска колегия и „вътрешното убеждение“ на съдиите, на царствения им имунитет и е пълна с лъжи!
.
Давам извадка:
(цитат)
„Съдебният акт на въззивния съдебен състав на Окръжен съд – Стара Загора е постановен в рамките на неговата правораздавателна компетентност. Прогласената от Конституцията на Република България независимост на съдебната власт изисква при осъществяване на своите функции съдиите да вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на закона и фактите по делото.
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не разполага с правомощия да контролира правилността на съдебните актове, нито може да се самосезира за ангажиране на дисциплинарна отговорност на съдиите. Предложения за образуване на дисциплинарно производство могат да правят само органите и лицата, посочени в чл. 312, ал. 1 ЗСВ.”
(край на цитата)
.
📌Първата лъжа е за компетентността в първия пасаж.
Ако съдът беше компетентен и непристрастен, независимо от квалификацията на деянието – лека или средна тежка повреда, нямаше да погази закона, като освободи този човек. Нямаше!
Защото лицето преди това на два пъти е пребивал човек – имал е вече една присъда за побой през 2019г., както и втора – пробация заради нанесен побой през 2022г. В тези случаи законът е категоричен – лицето не се освобождава, а обратното – влиза в ареста! Освен това преди да извърши садизмите, той е изпратил СМС-и със закани за убийство, а след вторият такъв на следващия ден е осъществил насилието.
Нима съдът не е знаел това? – Знаел го е!
Нима съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не знае това – знае го. Ох, знае го и то много добре! Знае много по-добре от всички вас каква височайша държавна връзка е играла, за да минава този садист между капките.
.
📌Върховният орган на съдиите в България знае, че има грубо прегазване на законите норми и грубо погазване на на Кодекса на магистратите от тримата съдии и зам.-окръжния прокурор.
Знае го и затова отново лъже!
Защото втората нагла лъжа в становището на Висшия съдебен съвет е цитираното във втория пасаж: че съдийската колегия на ВСС не може да налага наказания според чл. 312 от Закона за съдебната власт.
.
Да го видим:.
Чл. 312. (Изм. – ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) (1) Предложение за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на съдия, прокурор и следовател, административен ръководител и заместник на административен ръководител може да се прави от:
1. съответния административен ръководител;
2. по-горестоящ административен ръководител;
3. Инспектора към Висшия съдебен съвет;
4. министъра на правосъдието.
Съответният административен ръководител е председателят на Старозагорския окръжен съд. Но той си трае за прегазването на закона. Още по-горестоящият административен ръководител е именно Съдийската колегия на ВСС, която назначава, премества, повишава и наказва съдиите.
Според член 314 тя има право да наложи наказанието. Но тя си траеше, а когато траенето стана невъзможно, започна да сипе лъжи. Освен това тя има право да сезира Инспектората да направи разследване, но не желае да го стори.
И Инспектората към ВСС не желае да си мръдне пръста. А за финал на тази гнусна история и министърът на правосъдието, който има право да поиска наказания за магистратите и иначе се прави на страстен защитник на съдебната реформа, също си трае.
______________________________________
Такъв сговор политиците ни могат да наричат демокрация, но лично за мен такива сговори са мафия.
______________________________________
✅Навремето същата тази съдийска колегия на ВСС отказа да накаже съдия Миталов заради това, че пусна подсъдимият за шпионаж Николай Малинов да замине за Москва, за да си получи ордена лично от ръцете на Путин. После съдийският състав и прокуратурата отново се направиха на глухи и слепи и отново пуснаха шпионина в Москва, където той сега създава световен Путинов интернационал. Ако аз бях прокурор, щях да им повдигна обвинение в съучастие и подпомагане на престъпление. Напълно законно, обективно и според закона. Съдийската колегия обаче оневини Миталов, че действал по „вътрешно убеждение“ , прилагайки закона и затова не подлежал на наказание. (за „убеждението“ виж поста преди 3 дни – на 30 юни „Според Шериата“)
.
Обществото ни тогава не реагира – какво ми дреме за този шпионин и нека политиците да се оправят с това!
„Това” – беззаконието, обаче тези дни толерира едно осакатяване, вчера е толерирало и утре може пак да толерира престъпник, който пиян в катастрофа ще убие вас или ваш близък…
.
📌Липсата на нетърпимост към онова, което още не ни е засегнало лично, е причината за жалката България!
📌А в конкретния случай – неразбирането, че проблемът не е само в домашното насилие, както го изкарват политици и медии, а е далеч по-тежък и страховит: в пристрастността, корумпираността и погазването на самите закони от уж техните бранители – прокурори и съдии.
📌И в бездействието и скритото съдействие за това на политиците – без значение на цвят и идеологии.
Защото и депутатите не искат да сезират за случая съответните съдийски органи. Голям праз е какви закони ще приемат, както под обществения натиск започнаха да го правят днес и колко ще се хвалят с това,, щом тези закони не се спазват!
.
❗ бележка: вие, съдийската колегия на ВСС и Инспектората към ВСС докога ще си траете за пияната като кютюк съдийка, направила тези дни автомобилна катастрофа във Варна и заплашвала със служебната си карта не само повиканите полицаи и свидетелите, но и членове на пострадалото семейство?