ЦЕБС АЛЕФ остро осъжда въоръжената агресия срещу държавата Израел и нападението над суверенната и територия

Ние, членовете на Алеф заклеймяваме терористичните атаки на Хамас и Хизбула срещу мирни и цивилни граждани. През изминалия ден станахме свидетели на безпрецедентен терор. Потресени сме от масовите убийства и отвличания на жени, деца и възрастни хора. Търговията с човешка плът и превръщането на заложниците в разменна монета за „придобиването” на земя дълбоко ни отвращава. Съчувстваме на семействата на загиналите и страдаме заедно с тях. Разтревожени сме за съдбата на нашите близки, роднини, колеги и приятели в Израел. Повечето от тях или са на бойното поле, или са изпратили синовете и дъщерите си там. Следим с тревога развитието на събитията и изпращаме пълната си подкрепа и солидарност към тях.
Дано оживеят красивата Дорон и двете и слънчеви момичета Раз и Авив, на 4 и 2 годинки, отвлечени вчера от Хамаз и отведени в Газа! Дано и този път оцелее 85 годишната Яфа Адар, преживяла лагерите на смъртта, похитена вчера и държана в нечовешки условия. И още имена, и още снимки на изчезнали хора. Зад всяка снимка на жертва стои трагедия, зад всяка цифра –неописуема болка.
Войната и насилието няма да доведат до решение на конфликтите в Близкия Изток. Те само ни изправят пред все по-голяма цивилизационна криза.
Думи на подкрепа изпрати до ЦЕБС Алеф Димитър Николов, кмет на Община Бургас. „Съпричастност към ужаса в Израел! Бог да дава сили на израелския народ!”
Ужасното лице на войната започна все по-ясно да ни се показва. Първо Украйна, сега Израел…..
Камбаната бие за нас. Хора, бдете!