Дариткова наследи Цецо наужким, но АпартаментГейт няма скоро да затихне

Бойко Борисов призна, че в ГЕРБ са понесли тежък удар с АпартаментГейт, но посочената за наследник на Цецо д-р Дариткова е негов последовател, Цветанов остава във властта

Д-р Даниела Дариткова е новият председател на парламентарната група на ГЕРБ. С нейният избор другарите й от ГЕРБ направиха нова грешка, защото за всички е ясно, че тя е само формалният лидер в парламента. Зад нея е подалият оставка като депутат Цецо Цветанов. Тя го наследява на високия пост в парламентарната зала, но само наужким.
Грешка е Цветанов да остане на същото ниво на влияние, каквото досега, коментира политологът Даниел Смилов в студиото на bTV.
Според социолога Юрий Асланов пък върху Цветанов и срещу ГЕРБ е нанесен имиджов удар и не може да се говори за позитиви, когато половината екип е хванат в неетична проява. Цветан Цветанов говори за всичко, но не и за апартамента. Търговията с влияние е очевидна, коментира социологът.
„Бяха зададени много въпроси, на които не чухме отговори. Г-н Цветанов става шеф на предизборния щаб. Т.е. „Цветанов прави избори” става факт. Не казвам, че това е лошо, но ще бъде използвано от опозицията. По всичко личи, че тя ще използва „ахилесовата пета”, че Цветанов ще се занимава с изборния процес“, каза пък в „Здравей, България“ по Нова телевизия социологът Първан Симеонов.
Според него обаче с оставката му ГЕРБ ще направи от дефекта ефект.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък коментира в предаването „Плюс-Минус аферата с имотите на властта.
„Това е политически фалш, опит да се потуши скандалът”, заяви тя и допълни, че Цветан Цветанов напуска парламента с тежки съмнения за политически рекет, лобистки закони и може би – за данъчни престъпления.
Той напуска парламента, за да остане във властта, каза пък заместник-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков в „Лице в лице“ по bTV.
„Цветанов слезе, но не се извини. Не беше достатъчно последователен в политиката си. Той си прави илюзии, че не е смъртоносно поражението. Мисли си, че има политическо бъдеще. Няма”, коментира пък социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на БНТ.
За всички е ясно, че Цветанов си отива само наужким. Както казва Зарков, той напуска парламента, за да остане във властта. Сметките на другарите му от ГЕРБ обаче ще се окажат криви, защото АпартаментГейт няма скоро да затихне докато всички замесени в скандала не бъдат отлюспени.