Симеонов топи министър, че живее в недеклариран имот

Министър Николина Ангелкова разпозна луксозния имот, бил собственост на родителите на нейния съпруг, АпартаментГейт се разраства

Ден след като започна имотна проверка срещу Валери Симеонов, той започна нова атака срещу министъра на туризма Николина Ангелкова. Този път за къща в Бистрица край София. По думите му Ангелкова живее под наем в луксозен имот, без да е декларирала това, съобщава Нова телевизия.
Не закъсня и отговорът на Ангелкова, която отрече твърденията и обяви, че къщата е собственост на родителите на нейния съпруг.
„Задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. Установяваме, че действащ министър в момента с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде. А той е длъжен да го декларира. Трябва да декларираш имуществото, което не е твое, но живееш в него“, обясни Симеонов.
„Оказва се, че става въпрос за доста луксозен имот, който от години се обитава. Имот, в който съответният министър живее дълго време със семейството си, не е деклариран. Нека Комисията установи защо не е деклариран, да установи чий е. В чий имот живее този министър?”, попита Симеонов.
„Много ми е обидно, че вместо да говорим за предстоящия летен сезон, за предизвикателствата пред сектора, отново съм принудена да обяснявам неистини, внушения и непроверени факти от един бивш вицепремиер”, заяви Ангелкова. „Разпространяват се снимки в социалните мрежи на къща, където съм била на гости. Къщата е собственост на родителите на моя съпруг от 2006 г. – много преди дори да го видя и на снимка”, добави тя.
В премиерът Борисов пък отговори на вчерашното изказване на Валери Симеонов, че когато министър -председателят иска оставки, в един момент ще се стигне до въпроса за неговата оставка.
„Кой ли не се упражнява по тази тема. Аз от 6-7 кандидати за министри зам.-министри, в момента, в който се спра на него на другия ден пристига и вика ти знаеш ли, че майка ми кака ми, снаха ми, е направила сделка и дали няма да се разгледа по оня начин”, коментира Борисов.
АпартаментГейт и войната между Симеонов и Ангелкова няма да спрат, докато „Борисов III” не отиде в историята. Ако Бойко не я жертва, може да се стигне до гласуването на собствената му оставка.