Абитуриенти откриха сезона в Слънчев бряг

От началото на седмицата дежурни спасители обхождат ивицата и гарантират безопасност по плажовете на най-големия курортен комплекс Слънчев бряг

Обходни двойки водни спасители вече има на повечето плажни ивици, за да гарантират сигурността на първите летовници. Новият сезон стартира официално на 1 юни, съобщава Нова телевизия.
Младежите по традиция избират за първи плаж покрай абитуриентските балове най-големият курортен комплекс Слънчев бряг. Затова от началото на седмицата дежурни спасители обхождат ивицата и гарантират безопасност
„Имаме обходни двойки – на всеки плаж по 6 обходни двойки, т.е. по 12 спасителя на всеки един плаж. Работното ни време е пълно, както и през сезона от 8 сутринта до 18 вечерта. Момчетата са с дългогодишен стаж, отговорни спасители”, каза отговорникът по водно спасяване на Слънчев бряг – Север и Централен Здравко Кутрев.
Затова и първите посетители на курорта са спокойни. „По-спокойно е така със спасителите, иначе става много опасно. Много са безотговорни хората и така се чувстваме много по-сигурни”, каза Свилена.
„По-спокойно, според мен сезонът вече започва, тепърва, но има доста хора в курорта”, коментира Тея.
И на този плаж, както на повечето набирането на водни спасители е част от предизвикателствата, тъй като квалифицираните кадри са малко. „Работим предимно с ядро от наши момчета, които са дългогодишни наши служители и които се стимулират извън сезона”, посочва още Здравка Кутрев.
Освен сигурността ,която ще гарантират водните спасители на плажуващите, това лято концесионерите на Слънчев бряг – Централен и Северен са помислили и за още нещо- осветление на пясъчната ивица.
„Цялата ивица е осветена от единия до другия край и така сме подобрили безопасността на туристите. Има и жива охрана, денонощна е и в момента има, патрулират пак двойки. А вече от 1 юни започват доста сериозни охранителни мерки, денонощни на плажа”, коментира Кирил Спасов – концесионер на Слънчев бряг – Север и Централен.
Това лято цените на чадърите и шезлонгите в Слънчев бряг остават непроменени.