Любовна драма завърши с 15 трупа

Момиче, омъжено насила преди два месеца, сипа отрова в млякото и предизвика ужасна трагедия

Млада жена уби по погрешка 15 души, докато опитваше да отрови съпруга си. Нелепата ситуация се разиграла в Пакистан. През септември Асиа Биби била омъжена насила за 25-годишния Амджад Акрам. Тя направила опит за бягство и се върнала в къщата на родителите си. Те обаче принудително я изпратили обратно при Акрам. Тогава 21-годишната жена сложила отрова в мляко, предназначено за мъжа й, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на публикация в Independent.

С отровеното мялко обаче майката на Амджад приготвила с него традиционната напитка Ласи. От нея пили 27 членове на природеното семейство на Асиа. 15 от тях починали, а 12 остават в критично състояние,

От полицията съобщиха, че момичето е взело отровата от предполагаемия си любовник. В началото тя отричала вината си и твърдяла, че в млякото е паднал гущер, който го е отровил. Впоследствие обаче признала. В момента тя е в ареста заедно с любовника си и леля си, които са предполагаеми нейни съучастници.

Част от потребителите в социалните мрежи се мобилизираха в защита на момичето и призовават тя да бъде пусната на свобода.

Според статистика от 2016-а, Пакистан е на челно място по принудителни бракове.