Порожанов готов да подаде оставка, а Бойко се страхува да не го убият другарите

 „Готов съм да подам оставка. Поискай я!“, казал земеделският министър Румен Порожанов на премиерът, но Бойко Борисов още не е готов да го жертва въпреки скандалите

Земеделският министър Румен Порожанов е готов да подаде оставка. Това разкри премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.
„Човекът каза „готов съм да подам оставка. Поискай я“, заяви министър-председателят, но уточни, че според публикация в столичен вестник, Порожанов е купил апартамент на занижени цени през 2004 г., а тогава е имало друго правителство на власт. „Ако е било незаконно, да са го арестували и да са го съдили“, отсече вождът на ГЕРБ.
Той обаче се закани да свали земеделският министър, ако има нарушения, свързани с къщите за гости докато е бил шеф на фонд „Земеделие“. Иначе казано, Порожанов е следващият бушон, който ще гръмне, ако ГЕРБ загуби изборите на 26 май, за да бъде отклонено вниманието на хората.
Малко неочаквано Бойко заговори, че бившите му другарчета от БКП, пардон БСП, искали да го убият, след като водещата изтъкна, че на Корнелия Нинова й се прищяло да го изпрати в отпуска, защото участвал в предизборната кампания на ГЕРБ.
„И пратен в Белене, и убит… Така са постъпили с дядо ми“, изповяда се Бойко.
Той нарече цветисто „лъжа, жълта новина, кафява новина, измама, внушение, гадост” твърденията, че посещението на папа Франциск у нас е имало втори план.
Той дойде не за да ни убеди да приемем вълна от мигранти, каза още Бойко Борисов.