След Цецко и Цецка се сдоби изгодно с луксозен апартамент

От Антикорупционния фонд изчисляват, че цената, на която Цецка Цачева е закупила жилището, е в пъти по-ниска от пазарната

Правосъдният министър Цецка Цачева се оказа с апартамент, купен от „Артекс Инженеринг“. Имотът се намира в луксозна сграда в столичния кв. „Изток”. Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат, съобщава bTV.
От Антикорупционния фонд изчислиха, че цената, на която Цачева е закупила жилището, е в пъти по-ниска от пазарната.
Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.
Пред bTV Цачева коментира, че имала ангажимент да доплаща на „Артекс”.
Цената, на която съм закупила имота си не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение, каза правосъдният министър в предаването „Лице в лице”.
Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16. На въпрос как се е свързала с фирмата, тя отвърна, че е видяла изкопа и се е поинтересувала коя е фирмата и няма допирни точки в работата с тази фирма.
Подобна сделка е сключил и Вежди Рашидов.
Според Антикорупционният фонд фирмата на Вежди Рашидов – „Рашидов Пропъртис“ ООД, е купила апартамент и два гаража с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър.
В разпространена позиция до медиите, Рашидов казва, че парите му са честно спечелени и обявени публично.