Циркът продължава, ГЕРБ се отказа от сделката с ДПС?

Няма да има данъчната амнистия за мюфтийството. Дългът от 8 млн. лв. ще бъде разсрочен, обяви Цветан Цветанов

ГЕРБ се отказва от опрощаване на дълга от 8 млн. лв. на Главното мюфтийство. Той ще бъдат разсрочен, съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в парламента ден след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвини Бойко Борисов, че е сключил сделка с ДПС. Вероятно поредното обръщане на 180 градуса е свързано с шума, който се вдигна. Бойко се чувства гузен, както каза и бившото му вице. Затова и се стигна до разваляне на дослука, ама само наужким… Просто циркът продължава.
Опрощаването на дълга на мюфтийството беше гласувано минали петък в парламента на първо четене. Вносители на предложението, което трябваше да бъде прокарано през промени в Закона за вероизповеданията, бяха ГЕРБ и ДПС.
Коалиционният партньор на ГЕРБ в правителството – „Обединени патриоти“, се обявиха против, съобщава bTV. От БСП пък с основание заявиха, че ГЕРБ са сключили сделка с ДПС.
Преди седмица в предаването „Тази сутрин“ главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик обяви, че от години мюфтийството получава ежегодно финансиране от Дианета – за последните 5 години – по 2 млн. лв. на година.
Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн. лв. на година от наеми и ренти, каза Николай Панков, началник на кабинета на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев.
Последва и среща при премиера Бойко Борисов, след която главният мюфтия Мустафа Хаджи заяви, че не знае колко точно са приходите от имотите на мюфтийството, но не стигат за заплати, защото голяма част от вакъфските имоти са одържавени по време на комунистическото управление и след това не са върнати.