Изкараха Господ виновен за трагедията в Бургаско

След предходното наводнение в бургаските села, които преди седмица бяха буквално удавени, се усвоиха едни пари и две години по – късно 4 души загинаха нелепо

Причина за трагедията в бургаските села, които бяха буквално удавени, не е висока вълна от скъсаните язовирни стени. Такава е нямало. От Господ е тръгнало бедствието. Това разкри директорът на надзора на язовирните стени Кирил Войнов. Генералът, който не изглежда никак набожен, шокира зрителите на бТВ с разкритията си за „Небесния заговор“ срещу бедните жители на удавените села в общините Камено и Бургас.

При 200 литра на квадратен метър дъждове на някои места, не може да се говори, че преливането на няколко малки язовира е довело до наводняването на цели села, обясни бившият шеф на пожарната, който след като бе отстранен от Румен Петков по обвинения в злоупотреба със служебно положение и впоследствие оправдан, стана спец по язовирните стени.

Междувременно БНТ съобщи, че язовирите не са причина за човешките жертви при наводненията в Бургаско. Разливът от тях е в земеделски земи. Това е показала комплексна проверка на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

Експертите са установили, че има преливане и бавно разрушаване на части от язовирни стени на няколко каскадни водоема в Община Камено.

Четирите микроводоема „Чанаджик“ са прелели в резултат на обилните валежи, като някои от тях са били празни преди началото на дъждовете.

Администраторите на Национален протест срещу безобразията в България, както и повечето българи обаче не повярваха на хипотезата, че Господ е виновен за трагедията в Бургаско.

„Предпоследното наводнение в бургаските села, които преди седмица бяха буквално удавени, беше през 2015 година! Разполагаме с цялата кореспонденция на хората от Община Камено и Община Бургас с властта! Отговорите са в стил превантивни мерки и оперативни програми. Две години по – късно 4 човека загинаха нелепо заради превантивните мерки на властта“, обявиха създателите на бунтарската фейсбук група.

„Сълзите на областния управител, кмета Николов от ГЕРБ, министъра на екологията и разни НПО-та … имат за цел да се покаже загриженост след дъжд качулка. Всички помним, че и преди имаше наводнения в района и се усвоиха един милион лева за някаква система за известяване, но присъствието на една министърка от кабинета „Борисов 2“ прави особено впечатление в селата. Интересно ни е кметът, министърката и областният какво имат да кажат за дренажната система на новото сметище в Братово за цели 43 милиона лева и вкараха ли Бургас в екологична катастрофа?“, питат администраторите на Национален протест срещу безобразията в България.

„Просто питаме заради един боклук на цялата община, който просто се е разпилял по поляните, но медиите не снимат там… Интересно нали. Ще кажат ли за фирмите на Пеевски и комисионните по веригата или смъртта на хората за тях няма значение, важно е да усвояват едни пари…“, добавят бунтарите.