Президентът смъмри ГЕРБерасите, изгубили човешкия си облик

 Свикнахме да ни се отнемат всички неща – и заплати, и пенсии, и социални права, но вчера се посегна на последното – на надеждата, коментира Радев

Управляващите са на път да изгубят човешкия си облик, те посегнаха на надеждата на хората. Аз се надявам и управляващите, и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните два дни. Това каза президентът Румен Радев пред камерата на Нова телевизия.

В четвъртък окончателно се реши мораториумът върху новите лекарства и терапии да остане. Депутатите преодоляха ветото на Радев след емоционален дебат, който премина в лични изповеди.

Самият Радев определни това решение като „цинично“ и допълни, че то „отнема последната надежда“.

„Българите някак си свикнахме да ни се отнемат всички неща, касаещи нашето достойно съществуване в течение на годините – и заплати, и пенсии, и социални права. Но вчера се посегна на последното – на надеждата“, заяви той.

„Предния ден на заседание на Министерския съвет в рамките на около 40 минути на масата се извадиха около 740 милиона лева, хвърлиха се и изчезнаха – по критерии и механизми, които са неясни. Да, обществено значими проекти. Да, основни пътища. Да, едни хора ще стават още по-богати, други хора ще стават още по-бедни и болни“, каза още президентът.

Наглите депутати така и не го разбраха. Само Бойко даде заден и намекна, че може да се разбере с президента да падне забраната за лекарствата, защото майка му е починала от рак.