Щастлива развръзка: Събраха парите за лечението на Велина

На 20 декември момиченцето, заедно с майка си ще бъдат приети в болницата

Сумата от 22 000 евро, която е нужна за лечението на малката Велина от Бургас, вече е събрана. Средствата вече са преведени на турската клиника и на 20 декември момиченцето, заедно с майка си ще бъдат приети в болницата, съобщава Нова телевизия.

На следващия ден професор ще извърши безкръвна биопсия на тумора, което е първият етап от лечението на Велина.

Тъжната история на момичето, която е само на година и два месеца, успя да трогне хиляди българи. Само ден след като бе излъчен репортажа, сумата беше събрана.

Според лекарите детето се родило нормално, но майката не е на това мнение.

На консултацията два месеца след раждането й Владислава разбира диагнозата – вътрешна хидроцефалия. В София я потвърждават. Образните изследвания са неоспорими – Велина има тумор, който е запушил кръвоносните съдове и това е предизвикало хидроцефалията. Лекарите били единодушни – не може да се оперира, защото момиченцето е твърде малко. В Германия дали друг съвет.

Преди месец детето почувствало неразположение. Причината, според лекарите, е туморът, който нараснал значително. Турска клиника се наема да извърши операцията на Велина безкръвно, но срещу сума, непосилна за младата жена. Затова майки от Бургас започнаха благотворителна кампания за набиране на средства. Сега обаче необходимата сума вече е събрана.