Рашидов коментира пред БНТ : Борисов е разумен като Доган и не изключвам в даден момент премиерът да се оттегли

Рашидов обясни, че Доган се е отдръпнал навреме и е оставил едни по-млади хора да въртят колелото, но без да го изпуска, защото все пак то е негово. „Смятам, че той е разумен и ще влезе в тази схема“, допълни депутатът от ГЕРБ.

„Чувам го напоследък хвърля едни хубави изречения – път на младостта, явно той е разумен човек, ще намери границата, за да може като Доган в един момент – да има влиянието, но да може по един елегантен начин да подготвя кадри“, обясни Рашидов.

„Аз мисля, че е достатъчно умен и разбира, че има смяна на поколенията“, добави той на въпрос, дали Борисов може да се оттегли след трети мандат.

Относно Цветан Цветанов, Рашидов обясни, че трябвало малко да спре с апартаментите. Незаменими хора няма, имал съм проблеми с Цветанов, не сме си говорили с години, когато бях министър.

 

„Партията е на премиера Борисов, той я изгради и той е лидерът. Все едно чирак да вземе решение, а хората понякога с любов се женят и в един момент се разделят. Така е в семейството и партията е семейство“, обясни той.

 

„Цветанов бе организиран човек, не може до вчера да го е имало и всички да са сервилни, а днес все едно не съществува. Не бих се месил в партията, но не мога ли да стисна ръката на човек, с когото сме работили години“, коментира Рашидов.