Шок и ужас в автобус край Карнобат, шофьорът май е заспал зад волана

Беше като дрогиран, с риза разкопчана до пъпа, а една рускиня му пускаше музика, за да не спи, каза Веселин Алексиев

Автобус с 31 пътници катастрофира снощи на автомагистрала „Тракия“ между Карнобат и Зимница. Превозното средство едва не се превърна в ковчег за тях. Трима души остават в болница, а пред камерата на Нова телевизия дежурният лекар от ямболския спешен център д-р Валентин Вълчев каза, че през лечебното заведение са преминали 13 души и всички те са били полети с дизелово гориво. Чудо ги е спасило от това да не изгорят.
Автобусът се е влачил поне 20 метра в канавката, след като се обърнал.
Веселин Алексиев, който е един от пострадалите пътници, разказа как рускиня се е опитвала да държи шофьора буден. „Пускаше му музика, но той беше като дрогиран, с риза разкопчана до пъпа. Беше заспал”, добавя той.
Поморийката Галя Василева пък разкри, че в автобусът е имало само един шофьор и той го е подкарал вчера от 6 часа от Слънчев бряг, а после отново сам е потеглил в 16 часа от София. Това означава, че един шофьор е карал в продължение на не знам колко часа, добавя тя.
Димитър Недялков пък разказа, че след преобръщането на превозното средство е настъпила истинска паника. Хората започнали да излизат през счупеното задно стъкло.
От фирма „Юнион Ивкони” признават, че не е имало втори шофьор, но този, който е управлявал катастрофиралия автобус, е спазил правилата за управление и почивка.
Ако е правил услуга на свой колега и е направил курса сутринта, това при нас не е отбелязано, заяви изпълнителният директор на „Юнион Ивкони” Георги Атанасов.
Все още не се знае със сигурност дали преумора, неизправност или недобросъвестен водач на друг автомобил е причина за инцидента. Единствената добра новина е, че сред 20-те пострадали човека няма тежко ранени, съобщава бТВ.
7 от ранените са били откарани в Бургас. Никой не е бил в животозастрашаващо състояние. Сред ранените има двама руснаци и германец.
В бургаската болница са прегледани четирима от пострадалите в катастрофата – семейство руснаци, жена на 73 години и мьж на 35 години, който е отишъл сам. 40-годишната рускиня остава за наблюдение в Отделението по неврохирургия, с гръдна травма.