АГЕНЦИЙКА НИЩИ ПРОТЕСТИТЕ И ДОКАЗВА, ЧЕ СМЕ МАЗОХИСТИ, И НАЙ-ОБИЧАМЕ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ

Petar Ivanov

Агенцийка с многозначителното търговско наименование “Пазарни връзки”, която никога нищо не е познавала в прогнозите си, тези дни пак публикува тъпи данни, придружени и с още по-тъп анализ.
Какво казва тя всъщност за общественото мнение и за общественото доверие към партиите? Само лъжи и глупости! Ето ги:
1.) Четири пети от българите (79%) били подкрепяли протестите срещу правителството на ГЕРБ, значи мразят гербаджиите, и само около една десета (12%) обичали ГЕРБ и не протестирали, а в същото време цели 28% щели да гласуват пак за Баце и неговите хора. Има и 9% без мнение. Как става това: значи, само 12% имат доверие на ГЕРБ, пък на изборите близо 3 пъти повече избиратели (28%) ще гласуват за тази партия? Откъде ще дойдат гласовете на цели 16%, които са два пъти (200%) повече от гербаджийските фенове? Ще ги докарате с гербаджиите отнякъде, от “мъртвите души”, от софтуера на фирмата-монополист “Информационно обслужване” АД, или от братско Мароко, откъде? Само питам.
2.) Ако съберем гласуващите, ще получим общ сбор на гласували 72%. Това число е пределно тъпо, толкова тъпо, че чак вдлъбнато от социологическа простотия, защото:
а.) Означава, че само 28% от имащите право на глас няма да упражнят това си право. За сведение, на парламентарните избори миналата година от 6 810 341 избиратели тези, които не са гласували са 3 296 922 души, или 49%. Никога в България след комунизма не е имало избирателна активност повече от 50- 55%. Другари от “Пазарни връзки”, какво е станало в нашето отечество, че само за една година имаме близо 2 пъти по-голяма активност, какво – наводнение, епидемия, намеса на НЛО? Обяснете!
б.) Според агенцийката, на изборите сме щели да гласуваме само за 6 партии (сигурно те са си платили), нито за една друга, различна от тях. Но през миналите парламентарни избори, другари социолози, по официални данни на ЦИК, ние, избирателите, сме пуснали бюлетини общо за 21 партии, т.е. за 3 пъти (300%) повече от сегашните ви “прогнози”. Що тъй ве умници? А? Що лъжете?
в.) Агентите от агенцийката казват, че от тези 6 партии само 4 партии щели да влязат в Парламента, и ги посочват, подреждайки ги по… симпатия; например, ДБ с 4,6% изпреварва в подредбата ОП с 5,2%. Що тъй ве?
г.) При прогнозите в изследването са елиминирани всички различни и нови политически играчи, които миналата година общо получиха подкрепата на около половин милион гладоподаватели, например, РБ (107 407 гласа), ДОСТ (100 479), “Нова република” (86 984), АБВ (54 412), ПП “Възраждане” (37 896) и др. Този половин милион българи да не са измрели за една година, бе джанъм, че ги няма никакви в данните ви? Или не си плащат, тарикатите, а?
3.) Един път казвате, че недоволните от ГЕРБ (вие ползвате евфемизъм “недоволните от управлението”, знаем защо, пара се е дало) у нас са само 76% , другите 24% не са недоволни, а друг път установявате, че 86% искат протести заради “доходи и жизнен стандарт”, значи само 14% не са недоволни. Излиза, че тези, които не са недоволни, в едно ваше изследване са представени с две различни числа – 24% и 14%, тъй ли? Разликата между двете числа е 10, което е 72% спрямо по-малкия процент. Ко правите ве, шмекери?
4.) Според безумните данни на агенцийката само 54% от българите били за протести общо (!) срещу “цените на горива, ток, вода и парно”. Значи, останалите 46%, почти половината от нас, сме доволни, одобряваме и не протестираме срещу увеличението на тези цени, а и на всякакви други цени. Обичаме високите цени, щото сме мазохисти, всичките. Това становище на Пазарните връзки противоречи даже на тях самите, защото те, а не друг, твърдят, че 74% не са доволни от ГЕРБ, а пък 79% са мотивирани да протестират срещу гербаджиите. Губят се пак едни 28% (74-46) или 33% (79-46). Къде са те, тези проценти? Що ги няма?
5.) Агенцийката, услужливо за Баце и за гербаджиите, пропуска да пита електората за протестите срещу увеличаването на данъците и таксите, срещу цените на венетките, срещу гаврата с майките на деца с увреждания, срещу мръсния въздух в големите градове, срещу безсрамното увеличаване на доходите на депутатите и на гербаджийската администрация, срещу закона за вероизповеданията, срещу съдебната система, Иванчева и т.н. Според “социолозите” у нас въобще няма такова нещо като демографска катастрофа. Що тъй ве?
6.) Странно и глупаво е да сочиш, че доверието към Правителството и доверието към Президента са намалели с почти равни проценти (съответно 14% и 11%), даже да го илюстрираш с графики, при положение, че протести срещу Баце и неговите хора има всеки ден и навсякъде, а срещу Радев няма протести. Лъжете ве, глупаци!
7.) Има и много други идиотщини, ама вече се уморих, не искам да се занимавам с безкрайни простотии.
Сега да ви кажа и какво сочат данните на Демографския институт, те са истински:
а.) Сочат оставка. Баце, гербаджиите и патреотите заминават в канала;
б.) Сочат съд, конфискация, национализация, затвор;
в.) Хората не искат нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС във властта. Идват във властта нови млади компетентни и честни хора (“Възраждане”, БОЕЦ, Нова република и др.); те може би ще спасят Отечеството от националната катастрофа.

Иначе България умира!

Фейсбук