„Атака“ напуска парламента, ако не стане най-ниската пенсия 300 лева?

Хайде да изпълним обещанията към избирателите, вместо да да се чудите как да изчегъркате „Атака“ от политическата сцена, призова Волен Сидеров

„Атака“ напуска парламента, ако не стане най-ниската пенсия 300 лева. Това намекна лидерът на партията Волен Сидеров.

Той обвини от студиото на „Тази сутрин“ по бТВ коалиционните си партньори, че не изпълняват предизборните си обещания и сподели, че не вижда смисъл да остава в парламента.

Най-сериозните му критики бяха отправени към военният министър.

„Моят колега и партньор Красимир Каракачанов през 2015 г. защитава моята теза. Имаме 4 американски бази. Тогава договорът изтичаше и той предложи срещу това, че ги ползват безплатно, да ни дадат една ескадрила. През 2019-та обаче той казва „Да ми припомните кои са тези бази“. Какво промени виждането на нашия вицепремиер за тези четири години?“, попита Сидеров.

Не виждам смисъл да оставам като депутат в този парламент, мамим избирателите, които гласуваха за Обединени патриоти, защото не изпълняваме обещанията си, сподели той.

„Къде са минималните пенсии от 300 лева? След като икономиката е толкова добра, както чуваме от водещите активисти на ГЕРБ и имаме толкова много излъшъци, защо не вдигнем доходите на хората? Как може да се работи с хора, които с измама променят групата и искат не да изчетъркат ДПС от властта… Напротив – заздравиха я. Сега се оформи коалиция ГЕРБ, ВМРО, ДПС“, заяви Сидеров.

„Изчегъргването е спрямо „Атака“ защото дразним. Има комплекси, тъй като съм атакувал и Симеонов, и Каракачанов“, добави той.

„Виждате каква истеризиране става за това дали да се поклоним повече от чупката към САЩ или да сме малко по-изправени. Някои държави от Източна Европа показват как може да имат по-достойно поведение – например Унгария“, коментира депутатът.

На въпроса кой може да го разубеди да напусне парламента, той отговори, че само този, който може да изпълни това, което патриотите са обещали.

„Продължават да ме питат хората какво става с минималната пенсия от 300 лева. Хайде, бе колеги от ВМРО и НФСБ, да направим това, вместо да си играете с правилници да се чудите как да изчегъркате „Атака“ от политическата сцена!“, призова той коалиционните си партньори от синия екран

Според него заплатите ни са ниски, защото имаме колониален режим на икономиката.

„Това означава ниско платено население, бягане на интелигентните хора към богатите икономики и поддържане на Запада. Сега със сделката за изтребителите F-16 отворихме 4000 работни места в САЩ вместо тук. Ако бяхме направили „Южен поток“ през 2015-та, сега щяхме да вземаме по половин милиард долара на година“, обясни той.

„Подаряваме на САЩ 2 млрд. лева. Не се знае кога ще дойде този самолет. Може и да не дойдат, както се случи с Турция, която изгоря с 1,5 млрд. долара, защото американците се чувстват като световен наказвач. Те решават кого и как да накажат“, коментира депутатът.

„Турците са си купили хубави руски ракети. Ако бяхме взели такива, нашето небе щеше да е защитено. Това ни трябваше, а не изтребители, които могат да носят ядрено оръжие и могат да излитат само от Граф Игнатиево, но само ако някой измете с прахосмукачка пистата. България обаче може да бъде използвана за ядрен удар срещу друга страна. Това е много опасно“, предупреди той.

„САЩ дори не свалят визите за България, третират ни като някакви опасни хора, а се тръби за нашето велико партньорство. Казват: плащайте накуп и няма да мрънкате, а ние евентуално ще ви доставим самолетите”, заяви лидерът на „Атака”.

Тази политика на извъртане не е в защита на националния интерес, добави той.
„През 2015-та ако бяхме направили „Южен поток“, сега щяхме да имаме 2 млрд. долара приход в хазната, а ние сега ги даваме на САЩ. Нека хората сами да решат кой е полезния за България партньор!“, призова Сидеров.

На всички вече е ясно, че минималната пенсия няма да стане 300 лева, но дори и „Атака“ да напусне парламента, в който повечето от депутатите работят за своите лични, партийни интереси, или в полза на колонизаторите, правителството няма да падне, тъй като ДПС здраво го крепи. Ако обаче хората на Сидеров излязат от т.нар. „Народно“ събрание, „Атака“ ще бъде парламентарно представена в следващия парламент, защото за разлика от повечето партии не лъже избирателите и представителите й не превиват гръб пред колонизаторите.