Бойко Борисов заговори за пуч след резила в El Periodico за пране на пари в Барселона

Целта беше шествието да е пика и да направят пуч. Така Бойко Борисов коментира статията в испанския вестник „El Periodico“ за него и разследването за пране на пари в Барселона

Статията в испанския вестник „El Periodico“ и твърденията, че е разследван в Барселона за пране на пари, са част от мръсна кампания срещу българският премиер. Аз ги разбирам тия ченгеджийски номера. За това нещо преди 2 месеца ни предупредиха. Това каза пред медиите в Брюксел Бойко Борисов.
„Трябваше да излизат понеделник, вторник, сряда, четвъртък по една статия, нещо обаче се объркаха… Целта беше шествието да е пика и да направят пуч“, добави той пред бТВ, опитвайки се навярно да прехвърли вината за скандала на президента.
„Отнасям се с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие“, заяви премиерът, като отново не назова име, но стана ясно кого визира.
Бойко Борисов отговори пред журналисти в Барселона на неудобни въпроси за разкритието в каталунското издание, че правоохранителните органи в Бараселона разследват евентуална негова връзка в мащабна схема за пране на пари, като изтъкна, че полицаи и прокурори не са го търсили във връзка със случая.
В отговор на въпрос той отказа да коментира дали познава Борислава Йовчева: „Това да познаваш някого или да не го познаваш не те прави замесен в каквото и да е“.
Борисов сам отбеляза, че сюжетът далеч не е нов и обърна внимание и кой е подал сигналите, по които тече разследването, съобщава бТВ. „Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са и в Европарламента, го говореха всичко това“, заяви той, като не уточни кого визира.
Премиерът намеси и геополитически фактори около серията публикации: „Водя балансирана външна политика, но това с дипломатите, това с търсенето с червена бюлетина на определени лица би могло… надявам се да не е така“.
Според него е ясно кой е подал сигналите, но отказа да назове името на човека, който се опитва да го съсипе. Остава загадка обаче как някой от политическите му противници може да има толкова голяма власт, че да поръча уводна статия срещу българския премиер в едно независимо издание като „El Periodico“.