Бойко III оцеля, защото в държавата на ментетата и опозицията е фалшива

Половин милион българи са на режим на вода, а се очаква задълбочаване на водната криза, но едва 102-ма от депутатите гласуваха срещу карикатурите от Бойко III. Опозицията е менте

Вотът на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов очаквано не мина. За четвърти път усилията на опозицията да катурне карикатурите от кабинета „Бойко III” са ялови, защото в държавата на ментетата и опозицията е фалшива.
Срещу вота гласуваха само 124-ма депутати, включително „независими“. 102-ма бяха „за“, а 9 се въздържаха, съобщава Нова телевизия.
Вотът недоверие на тема „Провал в политиката по околната среда и водите“ не мина не защото провалът не е очевиден, а защото депутатите от „Воля“ и някои от т.нар. независими показаха колко са зависими. Макар да се самоопределяха като опозиция, благодарение на тях накадърниците, които са отговорни за водната криза и за мръсния въздух, остават на власт. Очаквано ДПС подкрепи единствената опозиционна партия в българския парламент, но не защото хората на Доган са опозиционери, а защото беше ясно, че вотът няма да мине. Ако имаха дори и най-малкото съмнение, че хората на Марешки и „люспите“ от т.нар. Патриотичен фронт ще се държат като опозиционери, „балансьорите“ от ДПС щяха да са в другия лагер.
От водната криза страда половин милион от българите. Кой ще поеме отговорност за източените язовири и за вносните отрови, които се „рециклират“ в българските ТЕЦ-ове? Този път на управляващите обаче няма да им се размине, защото водната криза не е регионален, а национален проблем. След няколко месеца и бургазлии, и варненци ще почувстват какво е да живееш без вода и ще подкрепят перничани в битката за промяна. Когато жаждата превземе нови територии, Бойко III ще бъде принуден да се разкара, както и фалшивата опозиция.