България с 2 отбора в групите: Радост за ЦСКА и Лудогорец!

Невероятно! ЦСКА срази Базел в Швейцария, а Лудогорец гази в Минск. Чудото стана и България е с два отбора в групите на Лига Европа
ЦСКА и Лудогорец ще представят България в групите на Лига Европа. Армейците си осигуриха място в турнира след истински подвиг на стадион „Санкт Якоб Парк” в Швейцария. Те успяха да обърнат негативния за тях развой на мача срещу Базел с два гола на на Тиаго Родригес и един на Ахмедов.
Сочените за абсолютни фаворити швейцарци поведоха в резултата едва в 54-ата минута от дузпа. Българите обаче не склониха глави пред по-класния съперник. Изравнителното попадение на Тиаго Родригес в 72-ата минута ги окрили. Португалецът опъна за втори път мрежата зад Джордже Николич в 89-ата минута, а в 96-ата Ахмед Ахмедов оформи крайният резултат – Базел – ЦСКА 1:3.
Така ЦСКА разби всички понятия за футбол. Букмейкърите сигурно са колапс.
Шампионите от Лудогорец също влязоха в групите на Лига Европа. „Орлите“ постигнаха победа в Минск. Те надвиха с 2:0 „Динамо“ Брест. Елвис Ману в 73-ата минута матира отбраната на беларусите, а шест по-късно Ихинио Марин уби интригата и така за пети път тимът от Разград е в групите на Лига Европа.