Вкусна програма за Летния Никулден в Бургас

Летният Никулден, който ще бъде отбелязан масово за първи път в Бургас на 9 май 2024 г., ще предложи много изненади за жителите и гостите на морския град.

Популярният майстор готвач Иван Звездев ще приготви вкусни морски ястия за тези, които се включат в празника. На площад „Тройката” той ще направи рибена чорба по специална рецепта, от която ще бъдат безплатно раздадени 1400 порции на присъстващите. Другият специалитет за ценители, който готвачът ще приготви, е миди с булгур. От това ястие ще бъдат раздадени 300 порции. В специален пункт на площад „Тройката“ ще бъдат раздадени други 2500 порции миди по бургаски.

Освен храната за летния Никулден е осигурено и пиво. Производителите на бирата с марка „Бургаско” ще предоставят безплатно на гостите на празника 2000 чаши от пенливата напитка.

Вечерта празникът ще продължи с концерт на пл. „Тройката“ с участието на група „МОЛЕЦ” и Веселин Маринов.

Вижте какво още включва програмата за Летния Никулден по часове:

– 10 – 22 часа на пл. „Тройката“ – Фермерски базар;

– 11 часа – Етнографска експозиция на РИМ – Бургас, „Пеперуда” и „Герман” за дъжд и плодородие с участието на Самодейна група „Тронки” от с. Момина църква, община Средец;

– 11:30 часа – празнична Света литургия за Летния Никулден в храм „Св. Николай Чудотворец“, литийно шествие около храма със Свето миро от мощите на св. Николай;

– 12 часа пл. на „Тройката” – дегустация на рибен курбан и миди с булгур – кулинарна демонстрация на Иван Звездев;

– 12:30 часа на пл. „Тройката” – пункт за раздаване на миди по бургаски;

– 18 часа на пл. „Тройката“ – концерт с участието на група „МОЛЕЦ“ и Веселин Маринов.