В Бургас отбелязват Деня на Земята

За първи път община Бургас, Центърът за подкрепа на личностното развитие в Бургас и детските градини отбелязват днес, 22 април 2024 г., Деня на Земята с дигитална изложба, посветена на празника. Всички заедно можем да превърнем планетата Земя в по-добро място за живеене! „За чиста и щастлива Природа“. Това е мотото на рисунките на децата от детските градини.

ЦПЛР – Бургас изказва благодарност на ръководствата, учителите и децата от детските градини на Бургас, които се включиха в инициативата.

Официално отбелязване на 22 април като Ден на Земята става за пръв път през 1990 г., когато инициативен комитет под председателството на Денис Хейс (САЩ) започва активна акция за защита на природата. Още същата година Денят на Земята се чества от повече от 200 милиона души в 141 страни. Национални служби за координиране на проявите, посветени на този ден, са създадени в САЩ, Канада, Япония, Франция, Китай, Русия, Швеция и много други страни.

За изминалите години Денят на Земята – 22 април, се превърна в най-големия празник в света, отбелязван от над половин милиард души. България бе между първите страни в света, които още през 1990 г. се присъединиха към отбелязването му с различни инициативи, посветени на опазване на природата.