Евродепутат разкри подла схема на олигарси за американските Марици

 С нашите пари вместо “американците” ще издържаме крадливите ни управляващи, които ще ни доограбват и през високите сметки за ток и третично, обясни Бареков

Евродепутат разкри подла схема на олигарси за американските Марици. С нашите пари вместо “американците” ще издържаме крадливите ни управляващи, които ще ни доограбват и през високите сметки за ток и третично, обясни Николай Бареков във Фейсбук.

„Схемата с американските тецове е идентична със “схемата Гинка купува ЧЕЗ”. Група овластени олигарси организират бутафорни протести и ужким плашат с бутане правителството, ако не развали очевидно несправедливите договори за изкупуване на ток от НЕК на високи цени с двата теца. Определени медии надуват с бомбастични заглавия парата в свирката : “Бизнесът иска оставка на Борисов -3, ако не прекрати договорите с американските тецове!”, коментира евродепутатът.

„Договорите, направени от Костов, разбира се, са бетон и са неразваляеми. Ограбващи, но неразваляеми. Целта на новата схема е проста и рекетьорска : на американците да им писне и като се стреснат още малко от очевидното беззаконие в бандустана да си продадат бизнеса на “справедлива” цена на същите олигарси, които правят протестите и ще купят ЧЕЗ“, обясни Бареков.

„Протестите” тутакси ще секнат и медиите повече няма и да гъкнат. Резултатът за нас, потребителите, ще е същият с разликата, че този път високите печалби от договорите вместо да пътуват за САЩ или някоя офшорка ще влизат в джобовете на същите олигарси или в друга оШФорка, които поддържат статуквото, което ни ограбва. Тоест с нашите пари вместо “американците” ще издържаме крадливите ни управляващи, които ще ни доограбват и през високите сметки за ток и третично“, добавя евродепутатът.

„Първично чрез корупцията, вторично през високите данъци, за да плащаме нагласените обществени търгове и накрая третично – чрез високите цени на тока, храните, талончетата за търкане и услугите, които ни продават шепата едри олигарси от върха на хранителната верига. Ако се питате откъде милиардите, с които Гинките и тези зад тях изкупват чуждестранните инвестиции в България – от корупцията и сивата икономика, разбира се“, коментира Бареков. Според него, това е класическо пране на пари с помощта на властта.