Екоакция на читалище „Любен Каравелов”

На 19 април 2024 г. от 15 ч. до 17 ч., читалище „Любен Каравелов 1940“ – Бургас, организира Екоакция#2, която включва засаждане на растения в градинката пред читалището и лекция „Градското биоразнообразие и как ние да помогнем“ с лектор Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие”. Събитието е по повод 22 април – Ден на Земята, и е част от дейностите по проекта „Зелено читалище“ на НЧ „Любен Каравелов 1940“.

В проекта участват ученици от ОУ „Св. княз Борис I“ и ОУ „Любен Каравелов“, ККП „Зеленика“ и ККП „Златна възраст“, читатели на библиотеката, деца и родители, жители на бл. 24, в чийто партер се помещава читалището.

В програмата на осеммесечния проект „Зелено читалище“ са заложени серия от екологични уроци „Екологично знание = Зелено бъдеще!“ и преминалите обучение деца и възрастни ще получат персонални Зелени карти. Проектните дейности ще продължат и през лятната ваканция, когато за децата ще бъдат разкрити Лятна читалня и Работилница за рециклиране, ще бъде обявен и Фотоконкурса „Градски контрасти“.

Проектът „Зелено читалище“ се осъществява благодарение на инициативата на „Лидл България” „Ти и Lidl за нашето утре“ в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и със съдействието на община Бургас.