Еничари бродят по селата и тормозят българите

 Те избиват поголовно животните, а икономическите последствия от този погром върху животновъдството ще бъдат необозрими, предупреди Ренета Инджова

У българите остана впечатлението, че едни еничари ходят из страната и убиват поголовно животни, даже някои дегизирани като ветеринари. Това каза пред Bulgaria ON AIR бившия служебен премиер Ренета Инджова.

Извънредните ситуации подобни на тази с умъртвяването на животни в няколко села в Южна България показва, че има огромна пропаст между държавата и хората, а голямото разстояние между управляващи и население не е от скоро, коментира тя.

Инджова добави, че хора като баба Дора, която брани животните си, изразяват гнева на цялото население, който идва от бездействието на институциите.

Тя беше категорична, че няма как да съществува рационален смисъл за цялата тази акция, въпреки опитите да се предаде такъв. Бившият служебен премиер настоя, че причина за това е, че институции не съществуват.

„Икономическите последствия от този погром върху животновъдството ще бъдат необозрими“, предупреди Инджова. По думите ѝ на тази територия се развиват множество и все пагубни схеми.