Заговор срещу властта: БСП и ДПС в комбина срещу „Бойко III”

 За да падне Бойко, вотът на недоверие трябва да бъде подкрепен от всички партии, които се обявяват за опозиционни. Има ли заговор срещу властта и кой ще бие шута на ГЕРБавите?

ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Борисов III”. Това обяви някак ненадейно бившото крупие в казиното на бургаския хотел „България“ Йордан Цонев. Може да се каже, че решението на Доган и неговите хора да подкрепят другарите си от БСП срещу Бойко и некадърните му министри е изненада, защото на всички е известно, че ДПС крепи всички, които са на власт и най-вече ГЕРБавите.
„ДПС ще подкрепи този вот по много причини”, обясни Цонев и добави, че най-формалната е, че са опозиционна партия, съобщава Нова телевизия.
„Както виждаме политиката в сферата на водите, на отпадъците, изобщо в сферата на екология, която води управляващата коалиция най-меко казано е хаотична. Тя води до кризи перманентни и смятам, че резултатите от този вот ще бъдат в няколко посоки”, коментира Цонев.
Според него вотът ще покаже има ли управляващо мнозинство това правителство в този парламент.
За да падне Бойко е достатъчно 121 депутати да се решат да му бият шута. Във вторник червеният лидер Корнелия Нинова изчисли, че общо 124 са народните представители, които си слагат етикета опозиция. Колко от тях обаче наистина не са на хранилката и ще гласуват срещу тези, заради които България се превърна в държава на боклука? Ако споровете в парламента не са само за парлама, бат Бойко трябва да си събира багажа, но едва ли играта ще е честна. Затова и ГЕРБавите са спокойни – мачът, пардон вотът е уреден.