Зам.-кмет на Община Бургас ни баламосва с празни приказки

Добре е някой специалист да даде съвет на подобни персони като зам.-кмета Балтина по говорене на смешки и отправяне на апели към бургазлии …

Защото иначе фалшът си лъсва отвсякъде.

На пресконференция заместник-кметът на Община Бургас по екология Весна Балтина отправи апел към бургазлии да ползват повече градския транспорт или да ходят пеша. Да бе, да … Няма лошо, но тя и останалите велможи от местната власт правят ли го ?

„Околната среда е един от основните приоритети в бюджета на общината за 2020-а.  През последните години станциите в Бургас отчитат завишени норми на замърсяване с фини прахови частици (ФПЧ). Те се предизвикват от автомобилния транспорт и от отопляването на твърдо гориво“, заяви тя.

А дали Балтина е поглеждала сайта на Община Бургас поне за 2020 г. ?

Ако поне бе погледнала ще види, че за периода 1-19 януари 2020 г. в кв.Долно Езерово има 10 регистрирани наднормени замърсявания с ФПЧ, които едва ли са от печки и автомобили.

Дори вчера и днес-25 януари сайтът на общината дава данни за наднормено замърсяване с ФПЧ в разни части на Бургас.

Така че празните приказки и апелите, г-жо зам.-кмет ги оставете на комиците, а Вие вижте реалната картина – ежедневно замърсяване от промишлените замърсители – Лукойл, Кроношпан, Топлофикация и прескъп градски транспорт за онези които реално работят …

А истината е по данни на сайта Air Visal.com …

Истината е, че в пъти е наднорменото замърсяване с ФПЧ в Бургас и с апели само НЯМА ДА СЕ ПРЕБОРИ …