Затвориха пътя за летище Бургас заради свлачище

Няма информация за затиснати хора или автомобили

Дъждът предизвика огромно свлачище, което затвори пътя за летище Бургас. Земна маса се свлече под мостовото съоръжение, което свързва летище Бургас с квартал „Сарафово”, Слънчев бряг и Бургас, съобщава бТВ.

Няма информация за затиснати хора или автомобили. От полицията съобщават, че трафикът се отбива по пътя за Каблешково. Образува се километрично задръстване, защото движението над моста е затворено заради ремонтни дейности.

На място има екипи на Пътна полиция, Пожарна безопасност и общински служители. В момента те правят експертизи дали свлачището може да засегне мостовото съоръжение и дали трябва изцяло да бъде затворен пътя към летище Бургас.

Проливен дъжд наводни и Поморие. От пожарната заявиха, че са се отзовали на десетки сигнали за наводнени улици и приземни етажи в града.

В късните часове на деня обстановката започна да се успокоява, след като пороят спря. Цяла вечер екипи на пожарната отводняват улици и приземни етажи на къщи. Спасителните екипи са помогнали и на две трудноподвижни жени да се преместят на безопасно място.

Най-сериозно засегнат е центъра на града. На Спешния телефон 112 е получен сигнал за бедстващи хора, но до евакуация не се е стигнало.

Има информация за активизирано свлачище край Сарафово – три пожарни коли се опитват да стигнат до мястото.

Лошото време в Поморие е част от средиземноморския циклон, който премина през Гърция.