Защо тълпата си търси чобанин и не може да промени живота?

Помориецът Ради Чухлев предлага всеки, който отива да гласува за народните изедници да бъде сниман като престъпник и да си носи отговорност за постъпката

Тълпата не може да промени съдбата си, независимо дали ще протестира или не! Стадото винаги търси чобанин, в когото да се уповава. Това сподели във Фейсбук помориецът Ради Чухлев, който е известен като един от най-големите бунтари срещу полуфеодалната политическа система.

„Погледнете в Украйна новите протести, които си избраха нов чобанин – Саакашвили. Същите, които преди 3 години направиха Майдана, днес отново тръгнаха като стадо след нов чобанин! Животът се променя с НОВА ценностна система, с НОВ социален ред, с нова КОНЦЕПЦИЯ на социалното устройство! Само променени хора могат да променят живота си. Стадото може да смени чобанина, кошарата, но никога ЖИВОТА!“, коментира помориецът.

„Съществува възможност с мирни средства, да променим престъпната социална система, като бойкотираме изборите! Да, защото точно изборите са тези, чрез които народът узаконява властта. Ако народът не участва в тях, прави властта незаконна! Какво е нужно? Нужна е повсеместна кампания за информиране на народа, като се разпространят брошури, да НЕ участва в тях!“, обясни Чухлев.

„Да му се обясни, че тези избори избират тази власт и НИКОГА нещо друго. Да му се обясни, че всеки който прекрачи прага на изборната секция, ще бъде сниман, за да носи ОТГОВОРНОСТ за постъпката си. Можем да се организираме и да го осъществим!“, добавя бунтарят.

Има ли желаещи, пита той.

„Предварително знам, че стотиците, които ще прочетат този Призив, ще се направят на ударени, че не са го забелязали. Не само няма да го коментират, харесат или споделят, но и ще се стъписат от страх, защото робската психика още ги владее. А робът няма основание да иска достоен човешки живот!“, коментира Ради Чухлев.