Иванчева замеси Б.Б. и Ц.Ц. в делото за подкупа, инициалите лъснаха в СРС-тата

Кметицата и заместничката й показаха записки, в които Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат с командоси

Съдебното заседание, на което магистратите трябваше окончателно да решат дали да отстранят от постовете им кмета на район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, завърши по възможно най-нежелания начин за политическия елит. Двете бунтарки, задържани за получаване на подкуп, направиха шоу в съда. Пред камерата на Нова телевизия те показаха записки от СРС-та, в което лъснаха инициалите Б.Б. и Ц.Ц. Всички се досещат чии са, уточни Иванчева.

Двете разказаха пред журналисти, че в специалните разузнавателни средства по тяхното дело са прочели следния диалог:

„В: (бизнесменът Александър Ваклин) ”Защо ББ и ЦЦ я търпят, защото накрая София ще се напълни с такива Иванчеви.

Д: (посредникът по подкупа Петко Дюлгеров): ш’ае появят, както си говорихме, а това е изключително опасно.

В: Ми ще се появят на държавно ниво, трябва да вземем мерки“.

От прокуратурата обаче категорично отричат такива инициали да съществуват в СРС-тата.

Освен това, Иванчева и Биляна Петрова показаха записки, в които според СРС-тата Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги „водят на Витоша“ и „ще й пратим командоси“.

Друг инвеститор пък споделил с Ваклин, че прокуратурата му предложила оферта 15 000 евро, за „да я няма“ Иванчева.

Иванчева пък обясни, че преписката на Ваклин е бавена не от нея, а от Румен Русев, който вчера оглави общината с решение на Столичния общински съвет.

Цацаратурата естествено отрича и твърдение на Иванчева и Петрова – че е предлагана оферти на инвеститори, за да помогнат в изобличаването на кметицата.

Колкото и да отричат нещата са ясни – обвиненията срещу кметицата Иванчева и заместничката й са скалъпени, защото двете дами са неудобни. Те са като трън в очите на политиците от елита.