Иван Алексиев стана за смях с отличието „Кмет на годината“

 Кметът на община Поморие Иван Алексиев бе награден от сайта kmeta.bg за „Кмет на годината“ в категорията „Паркове и градска среда“. Самият той е останал изненадан от отличието, което подсказва, че не е наясно за какви заслуги му е връчено.

Всъщност призът е за „опазване и разширяване на зелените системи и превръщането им в любимо място за отдих”. Фактът, че Алексиев е награден точно в тази категория, създаде смесени чувства у поморийци – на смях и тъга, защото те знаят в какво състояние се намират градската среда и зелените площи на черноморския град. Реакциите им в социалната мрежа Фейсбук показват, че въпросният конкурс  не се позлва с доверие сред хората и по-скоро на него се раздават грамоти за лъскане на увяхнал имидж.
 Ето и някои от мненията:
Стоян Тончев:
Някакъв измислен сайт от 5 години награждава кметовете на ГЕРБ и ДПС (общи са им), като ги обявява за кметове на годината в някакви си категории.
В мандатите на кмета на Поморие Иван Алексиев се изсякоха много дървета, включително и достолепните здрави борове пред манастир „Свети Георги“. Освен това зелените площи се застроиха и разпродадоха, а градинките са всяко лято пресушени. В Поморие няма парк. Обещава се изграждането на такъв от 6 години, но не се прави. И така…
Майтапът на годината! Иван Алексиев, кмет на община Поморие, при който болницата фалира и Общината ще я последва, е призьор в категорията „Паркове и градска среда“. Наградата била „за опазване и разширяване на зелените системи и превръщането им в любимо място за отдих”.  Вие представяте ли си?!
Лилия Иванова:
Подмажи се на Кмета си е мотото на този сайт и е за общински служители и родата на Кмета
Калоян Дърлянов:
Моите уважения, ама не виждам подобрение по отношение на зелените площи в града.. Не може град като Поморие да няма един градски парк като хората… Естествено, в някои аспекти има съществено подобрение, но има още доста какво да се желае по отношение на инфраструктурата на града 
Ели Петрова: 
Да, да, чета и аз много комични ситуации,но явно това са техните критерии за заслуги!
Красимир Болоконов:
кмете (баницар) алексиев на ул. Цветнича има 4 дървета всичко друго е изрязано а има много улици без дървета. Много зелени площи на книга
Станислава Парашкевова:
Смешни сме. Ние се молим 2 години за подобряване на детска площадка,те го награждават.
Мустафа Ахмед:
Лабиринта в двора на манастир Св. Георги да не се откри вече!?
Борис Паспалев:
Изнендан бил кмета и е прав да знаете! То зелени площи в Поморие много не се забелязват, а за паркове има ли смисъл въобще да говорим. По – нелепа от тази награда няма! Защо не попитаха майките с малки деца.
Елена Граматикова:
Бих искала да разбера за какво точно получи наградата нашия кмет. Със сигурност не е заради провалилия се грандиозен проект за най-красивия парк, който щеше да започне да се строи в кв. „Солено езеро“, до Айвазовски парк. Там вече се извисяват нови сгради, кипи строителство.
Маргарита Радева:
КЪДЕ СА ТЕЗИ ЗЕЛЕНИ СИСТЕМИ В ПОМОРИЕ???Цяло лято се възмущавах от сухите и непочистени треви, мръсни улици и липсата на кошчета за боклук!