Илън Мъск изкара мерките срещу COVID-19 фашистки

Бойко и генералът му навярно биха развили тезата, че е по-добре да си фашист, отколкото да има камиони с трупове. Според Илън Мъск обаче мерките срещу COVID-19 са фашистки

Американският предприемач Илън Мъск, който е сред най-богатите хора на света според Forbes, счита, че въведените срещу коронавируса ограничителни мерки на по-голямата част от територията на САЩ нарушават правата на гражданите и ще доведат до фалит на много компании. Той заяви това в сряда по време на телеконференция с инвеститори в оглавяваната от него компания Tesla, предава ТАСС.

Говорейки за мерките, приети в Калифорния и други американски щати, той отбеляза: „Бих нарекъл това насилствено заключване на хората в домовете им в нарушение на конституционните им права“, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите на Мъск, става въпрос за „ужасно и погрешно нарушаване на свободите на хората“. „Това е възмутително“, добави бизнесменът.

„Ако някой иска да си остане вкъщи, това е прекрасно“, продължи Мъск.

„Тези хора трябва да имат възможността да си останат вкъщи и не трябва да бъдат принуждавани да излизат. Но да им се казва, че не трябва да излизат от дома си, че ще ги арестуват, ако го направят – това е фашистко. Това е недемократично. Това не е свобода“, подчерта милиардерът.

За управляващите на страни като България да забраниш на хората да пътуват и да ходят по парковете фашизмът не е фашизъм. Бойко и генералът му навярно биха развили тезата, че е по-добре да си фашист, отколкото да има камиони с трупове. Друг е въпроса дали хората, които Мутафчийски и момчетата му от щаба продължават да плашат със страшния COVID-19, искат да бъдат ограничавани правата им в името на това да останат здрави.