#Кой опраска кабелните оператори?

Знаем кой стои зад атаките и това е т.нар. Сдружение за защита на легалното разпространение на телевизионни програми Терапро, обявиха колегите от Канал 0

Войната срещу Канал 0 и кабелните оператори в страната е запалена от тези, които според Върховният административен съд са в незаконно сътрудничество с ГД БОП. Това съобщиха колегите от бургаската телевизия Канал 0, преди десетки ченгета да нахлуят в офиса на кабелна телевизия RN и да ги принудят да спрат да излъчват в ефир.
„Ние знаем кой стои зад атаките и това е т.нар. Сдружение за защита на легалното разпространение на телевизионни програми Терапро. След като опитите му да прокара спорни законопроекти чрез Министерството на културата отпаднаха, оттам преминаха в активни действия, намесвайки изпълнителната власт в лицето на ГД БОП“, обяви репортерът на Канал 0 Мария Стефанова в една от последните новинарски емисии.
Върховният административен съд установи, че сдружение Терапро е в незаконно сътрудничество с ГД БОП, каза пък правният консултант на Национално сдружение на малките и средни кабелни оператори „Клуб 2000“ Емил Василев.
Констатира се от върховните съдии, че това незаконно сътрудничество е стигнало дотам, че ГД БОП изпълнява поръчка на частни организации и лица. Пише го буквално в съдебното решение, поясни адвокатът.
Опитите си да докаже, че кабелните доставчици оперират в сивия сектор, от Терапро изпратиха писмо и до НАП с настояване за данъчни проверки по места.
Юристът припомни, че Терапро са изпратили писмо и до изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов, в което имало и списък с кабелни оператори, които според сдружението нарушавали данъчното законодателство.
Бяха извършени проверки във всички кабелни оператори, изброени в списъка и не бе установено нито едно нарушение, уточни Василев.
Кой кого лъже и заблуждава след като всички знаят, че истинският черен и сив сектор са незаконните IP TV боксове, попита той на пресконференция в централата на БТА.
Канал 0 и останалите опираскани медии ще продължат войната с проядената от корупция система.
Очевидно войната с кабелните оператори и тяхната борба за оцеляване ще продължи на всички възможни нива с всички възможни средства.