Кулинарна академия заработи в Слънчев бряг

Кулинарна академия за майсторски класове в модерната кухня отвори врати в Слънчев бряг. Тя е създадена по идея на Българската асоциация на пицарите. Целта на инициативата е обучаване за постигане на конкурентен на Гърция, Турция и Италия туристически продукт.

Академията е оборудвана с най-висок клас фурни и техника за приготвяне на храна. Нейният смисъл е да внедри в обучението най-новите и модерни технологии в кулинарното изкуство.

Курсовете ще се водят от топ готвачи, като  шеф Анатоли Колев – майстор-пицар, шеф Валентин Иванов – технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков – майстор-пицар. По-късно към тях ще се присъединят и други изтъкнати кулинари, сред които и майстори от Германия и Франция. Те ще въвеждат курсистите в тайните на азиатската кухня, както и в тънкостите при приготвяне на италиански специалитети.

Обучението стартира в началото на февруари с приготвянето на класическа пица. До края на месеца ще има и курс прясна паста, а през март – отново пица, преференциални курсове за екипи на заведения и туристически обекти. Ще има преференциални курсове за екипи на заведения и туристически обекти. Лекциите са предназначени не само за хора от бранша, а и за любители кулинари, които ще могат да се възползват от високото ниво на преподаване в академията. Курсовете за обучение са до 10 души при предварително записване.