Лекарка от Ахелой заплашена с убийство, счупиха й очилата

Защо вместо дъртите партийни грешници, изстрадалите хора си го изкарват на медиците? Лекарката от Ахелой Веселина Русева е била заплашена с убийство. Подложена на тормоз

Лекарка от Ахелой е подложена на тормоз от роднина на починалия й пациент. Жената е била заплашена с убийство. Агресивният мъж й счупил и очилата.
„Той ми каза ми, че не заслужавам да живея. Бутна в храстите. Счупи ми очилата“, разказа пред бТВ д-р Веселина Русева.
Мъжът се заканил, че ще я превърне в инвалид.
Тя изпаднала в паника, когато същият този човек влязъл в кабинета й в края на работното време и поискал да му стане лекуващ лекар. Той нямал оплаквания, но настоявал да го прегледа и след отказ блокирал изхода. Стоеше пред вратата и не ме пускаше да изляза, оплаква се д-р Русева.
След като се обадила на тел. 112, насилникът избягал.
Оказва се обаче, че макар законът да предвижда сурови наказания за хората, които нападат лекари, българските медици не са защитени. Дори в кабинетите им да има паник бутони, те не могат да бъдат спасени от насилниците. Д-р Люсиен Михов разказа как пред очите на отзовалите се на сигнала за помощ служители на СОТ са гледали как трима мъже го ритат и налагат с юмруци без причина без дори да се обадят на полицията, за да спрат боя.
Не е тайна, че българите са сред най-бедните и болни хора в Европа, но за това вината не е на лекарите, а на политиците. Защо обаче вместо дъртите партийни грешници юмруци и ритници отнасят тези, които са призвани да се грижат за нашето здраве?
Ако нашенците не насочат агресията си в правилната посока, лекарите ще избягат в чужбина и ще си останем най-болната нация.