МВР, Прокуратура и Следствие се дънят с масовото убийство в Нови Искър

Анна Некезка: МВР шменти нещо. Казаха, че е ползвано малокалибрено. Дотук ОК, обяснява множеството изстрели. Как обаче на практика се работи с такъв калибър? Ако е 22 калибър, това означава, че е трябвало убиецът да презарежда много често. Обикновено такъв калибър са пушки – едно или двузарядни. Как никой не се е съпротивлявал не ми става ясно? Защото, вярвайте ми, с 22 не могат да те убият с един патрон. Ако е 6.35, пак остава на 8 патрона – демек, изстреляни в едно тяло. За останалите презареждаш. Едва ли някой се е приготвил с 6 пълнителя. И пак остава въпросът, как мъже на по 50 и 30 години са се оставили да бъдат застреляни без да реагират изобщо. Или убийците са повече или МВР нещо не казва.

Стоян Тончев: Шесторното убийство е знак към държавата, към властта. Сигнал към Цацаров, Борисов, МВР-Радев, а защо не и към Пеевски.
Интелигентните хора ще разберат какво пиша. За другите няма значение.
Относно простреляния данъчен – знаем какво се говори в сградите на Митници и НАП. И вие знаете, господа управляващи! Проверка, продължена проверка, неспряна проверка, петрол, бизнес, Пловдив, бензиностанции, наказание, Борисов, Пеевски, скандал… Да продължавам ли???
Внимавайте да не откриете извършителите и на двете престъпления, че ще учудите света и чуждите служби!

Биволъ: Когато главният прокурор от сцената на групово убийство обяснява, че жертвите са застреляни с по един изстрел, а след него идва главният следовател и го опровергава, че били разстреляни с много куршуми, четящите криминални романи се досещат, че чеповете за зеле в Прокуратурата и Следствието са твърде корпулентни, за да стават за нещо изобщо и по принцип.

Любо Кольовски: „Въпреки струпването на началници от МВР, следствието и прокуратурата, следствената тайна бе нарушена, а журналисти намериха тефтерче, свързано с жертвите.

Полицията отцепи боровата гора край Нови Искър, където бяха открити издирваният след петорното убийство джип и убита жена, хвърлена в кладенец.
Дори струпването на ръководството на МВР, следствието и прокуратурата на местопрестъплението в Нови Искър, където беше застреляно 6-членно семейство, не предпази полицията от допускането на сериозни пропуски, които могат да доведат до проблеми с доказването по делото.“, пишат медиите. Хаотичните и противоречиви действия на разследващите – полицаи, следователи и прокурори отдалечават процеса от горещите следи и, според експерти, това рязко намалява шансовете за разкриване на чудовищното престъпление. От друга страна липсата на каквито и да е доказателства, заподозрени и неоткритото оръжие в синтезиран вид представят състоянието не само на прокуратурата и МВР, но и състоянието на цялата ни държава. Аргументът, че по цял свят се случват такива инциденти е несъстоятелен. Десетките анализатори, експерти по сигурността, психолози и психиатри в коментарите си изказаха и продължават да говорят хаотично и да изразяват взаимноизключващи се версии и хипотези. А журналистите-некрофили истеризират обстановката. Това е реалистичната черно бяла снимка на България днес.

Пейо Делчев: Имаме тежко престъпление с шест убити. В България полицаят Ботьо Ботев, макар и пенсионер, е специалист по тежки убийства. Но той ще разследва SMS-те които разни общински чиновници изпращат на директорките на детските градини.
Шушана Павлова, очаквайки евро гости, пръска своята хубост, а Деси Радева се подготвя да покаже на разни европатки какви са новите тенденции в дамската мода.
Шантава работа.