Момче от Бургас намери пистолет на улицата и се простреля в главата

 16-годишният Мартин се опитал да си направи селфи с намерения пистолет, но се простреля и се озова в болницата с два шева на главата

16-годишният Мартин от Бургас намери пистолет в градинка пред жилищен блок и се простреля в главата. Настанен е в отделението по неврохирургия на бургаската болница без опасност за живота, съобщава Нова телевизия.
Момчето разказало на полицията и на лекари, че открил оръжието в градинката пред блока. Вместо да подаде сигнал до полицията, ученикът решил да разгледа пистолета и да си направи гангстерско селфи насочвайки дулото срещу главата си. При неволния изстрел младежът получил повърхностни рани.
Момчето е транспортирано веднага до болницата. „Раната е около 5-6 сантиметра в слепоочието, в ляво. Животът му не е застрашен. Изплашено е момчето, нормално е след такъв инцидент”, коментира д-р Константин Давчев от отделението по неврохирургия в УМБАЛ-Бургас.
На полицията Мартин обяснил, че заедно със свой връстник открили оръжието в тревата около блока. Не го предали, защото решили да го разгледат отблизо.
„Доведеният му брат твърди, че всъщност пистолетът е гръмнал, докато двамата младежи са опитвали да си направят снимки, тип-селфита, които да качат в социалните мрежи”, казва Цветелина Рандева – говорител ОД Мвр-Бургас.
Новината за изхвърлен пистолет близо до жилищни блокове и училище развълнува живеещите наблизо.
„Събират се млади мъже с татуировки, паркират колите, където си искат, личи си от ундърграунда, 20-20 и няколко годишни, мускулести, с малко агресивно поведение“, каза Георги Кротнев пред камерата на бТВ.
Полицията работи и по друга версия – пистолетът да не е захвърлен в градинката, а да е на близки на младежа, но да не е бил регистриран.