Мюзикълът „Здравей, как си, приятелю” – през юни в Бругас

Успешният мюзикъл на Национален музикален театър „Стефан Македонски” „Здравей, как си, приятелю” по творчеството на Стефан Димов ще зарадва всички бургазлии на 20 юни 2024 г. от 20:30 часа в Летния театър. Проектът обединява 23 песни на композитора Стефан Диомов, изпълнявани от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, „Тоника”, „Тоника СВ”, „Домино” и „Фамилия Тоника”.

Идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева, а либретото – на Юрий Дачев. Режисьор на постановката е Камен Воденичаров. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент-постановчик. Диригент на постановката е маестро Людмил Горчев, сценографията и костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

Сюжетната линия на мюзикъла връща приятни спомени и топли сърцата на зрителите. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, Вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и, разбира се, една вече пораснала „малка“ дъщеря Мария.

Солистите на Музикалния театър разказват за първата и старата любов, за възходите и паденията, за прошката и обидата, за разделите и събиранията, но най-вече за едно вечно и искрено приятелство.