„Нефтохомик“ отново шампиони, сразиха ЦСКА

Тимът на Найден Найденов затвори серията с ЦСКА с 3-0 победи

Волейболистите на „Нефтохимик“ защитиха титлата си в мъжкото първенство. Тимът от Бургас победи ЦСКА с 3:1 в столичната зала „Христо Ботев“ и затвори финалната серия с 3-0 успеха, съобщава бТВ.

Любопитното е, че и в третия двубой между двата тима „червените“ успяха да спечелят един гейм, но не и да затруднят сериозно съперника си. Състезателите на Александър Попов стигнаха до равенство 1:1, след което играчите на Найден Найденов не оставиха съмнение в превъзходството си.

Триумфът на „Нефтохимик“ е пълен – по-рано през сезона отборът спечели Суперкупата и Купата на България. Въпреки че игра на финал, ЦСКА ще остане с бронзовите медали. По регламент тимовете с изключение на шампиона запазват позициите си от редовния сезон. Среброто отива при „Монтана“.

Сред зрителите на двубоя бе националният селекционер Пламен Константинов, който се прибра от Русия. На специалиста предстои да определи състава за Световната лига, както и да подбере списък с волейболисти за световното първенство през септември, на което България е домакин заедно с Италия.