Ново училище в Крайморие

Днес общинските съветници подкрепиха следващата стъпка за изграждане на ново училище в кв. „Крайморие“, което ще създаде подходящи условия за обучение на децата от бургаския квартал. „Няма по-голямо удовлетворение за един кмет от това, да работи за създаването на още едно ново училище! Днес беше направена голяма крачка за реализирането на проекта за новото училище на Бургас! То ще бъде в квартал „Крайморие” и ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията”. Ще се намира на метри от морето и днес Общинският съвет одобри споразумението с ПК „Наркооп” да освободят част от съседния терен, за да преминем към следващата стъпка по реализацията на проекта. Имам много идеи за това училище, включително и да се ползва лятото от ученици като база за морски спортове и придобиване на различни морски умения”, сподели кметът Димитър Николов.

През последните години кв. „Крайморие“ се превърна в атрактивен и бързо развиващ се район предвид близостта си до града и природните си дадености. В квартала няма изградено и функциониращо училище, като в близост няма и други съществуващи учебни заведения, а това безспорно създава транспортни и времеви неудобства както за родителите, така и за учениците.

Към настоящия момент над 80 деца от квартала от първи до седми клас се налага да посещават учебни заведения предимно в централната градска част на Бургас, което допълнително задълбочава проблемите, свързани с недостига на свободни места в училищата в тази част на града. Изграждането на новото училище в кв. „Крайморие“ ще даде възможност на учениците да не пътуват всеки ден и ще облекчи капацитета на училищата в центъра на града.