Опитът да бъде „сготвен“ президента пред провал

Министър Радев намекна, че има опит да се прикрие вината на бащата на президента, а адвокат изтъкна, че е позор да атакуват Румен Радев чрез леко ПТП на негов близък

Опитът да бъде „сготвен“ президента пред провал. Напъните на ГЕРБерастките тролове да го очернят се оказаха ялови.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обаче намекна в „Тази сутрин“ по БТВ, че може би има опит да се прикрие вината на бащата на президента, който блъсна с колата си триколката на инвалид. Министърът обаче призна, че това не може да се докаже. Присъствието на политик от БСП на мястото на инцидента обаче пораждало съмнение за натиск върху органите на реда. И това обаче не е в нарушение на закона.

„Видяхме ПТП, а не престъпление. Правете разлика. ПТП-то става престъпление ако има пострадал с тежка или средна телесна повреда или смърт. Ако обаче КАТ-аджиите от Харманли са забравили да съставят акт на бащата на Румбата, който отнема предимството на движещо се в кръга превозно средство и предизвиква ПТП, то налице е неизпълнение на служебни задължения, от което следва дисциплинарно наказание за полицая, ако деянието не съставлява престъпление по служба“, коментира във Фейсбук адвокат Емил Василев.

Отделен въпрос е какво прави инвалидна количка във вътрешната лента на къргово движение – това е абсолютно забранено, добавя бившият депутат от „Ред, законност, справеливост“.

„Знам, че на доста хора им се иска бащата на президента да е вече в затовора, а самият президент да е импийчнат, но нека все пак спазваме законите, нали? Ако за такива леки побутванки без пострадали се влизаше в затвора, то всички шофьори отдавна трябваше да сме там“, подчерта адвокатът- политик.

Той цитира чл. 161 от Правилника за движение по пътища, според който инвалидите, които се придвижват с инвалидна количка със скорост на пешеходец, могат да се движат и по платното за движение, като се придържат възможно най-близо до дясната му граница.

„Атакуват президента чрез леко ПТП на баща му. Позор! Падаме все по-ниско. Казвам го като човек с диаметрално противоположни на президента политически убеждения“, добавя Емил Василев.