Раята плати и плаща екстрите на Сокола, а властта го пази и спонсорира

Едни 220 млн. причини имаше, за да може ДПС даде решаваща подкрепа на кандидати на ГЕРБ за кметове на втори тур. Ако не вярвате вижте примерно изборните резултати на ДПС в Бургас, където от 12 години те имат поне по два общински съветници, а този път само един ?!

Е, това не е само в Бургас, а в цялата страна с изключение на Кърджали.

Яката подкрепа на гербаджийските кандидат-кметове в много селища се е получила чрез посредници на ДПС в ромски квартали, твърдят запознати.

И защо е било всичко това ?

Тази подкрепа е платена и струва 220 млн. лева. Те бяха отпуснати от правителството за разширяване и модернизиране на пристанищната инфраструктура в района на Варна през следващите 3 години. Парите са заложени в държавния бюджет за 2020 г.

Уж просто съвпадение е, че плановете на дружеството, чийто собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган са такива. Той си купи ТЕЦ „Варна“ и пристанището към нея за цената на стара бричка. И макар че удълбочаването на пристанището да е много стара тема, точно по изборите се извадиха стотици милиони и то когато пристанището е собственост на Доган.

Парите са на българските данъкоплатци, но ги вадят финансовия министър Владислав Горанов (сочен от някои за близък на Делян Пеевски и кръга #Кой) и премиерът Бойко Борисов?!

Но това не е ново … Да си спомним как извиси снага Догансарай в Росенец и как към самара бе прибавено и магаре …

Биволъ ни припомня чрез архивите си – https://bivol.bg/dogansarai-6.html

Кметът на Бургас пази рахата на Доган с “наредба спокойствие”

Бариерата, която препречва общинския път към Сарая и все още държавното пристанище е разрешена и поставена от Община Бургас съгласно приет “План безопасност и здраве” (ПБЗ), за да не се нарани някой минувач от извършваните строителни дейности – това става ясно от поредния отговор изискан по ЗДОИ от Биволъ.

Същия този Николов, който е Московски възпитаник, който проектира и прокара “Далаверата Корал” и който е бил активен и осъждан контрабандист преди да бъде назначен от Борисов, като зам.председател на ГЕРБ и Кмет на Бургас.

Съвсем очевадно е, че въпросният план е чиста проба наредба “спокойствие за Доган”. Последно тя е била удължена от кмета на Бургас на 2 февруари т.г.“

Мащабът на вложението и изключителният лукс се оценяват от снимки направени от въздуха и от морето, тъй като по суша няма как да се види цялата постройка. Пътят към нея е преграден от години с бариера с претекст, че има строителен обект. Нейното поставяне е принос на

бургаския кмет Димитър Николов, който дава “зелена улица” за сарайското начинание

още с изготвянето на подробния устройствен план ПУП докато имотът е владение на Златев. Два от терените на Стрейтлайн – УПИ-V и УПИ-VII са така наречената „водна спортна база“. Без никакви обструкции, на база приетият вече ОУП на Бургас, лично Димитър Николов внася искането за ПУП в Общинския съвет, в който, както е известно, доминира групата на ГЕРБ (28 от общо 51 души)-https://bivol.bg/dogansarai-4.html

„За кликата “Доган” обаче Конституцията и законите не съществуват. Законите на България – това са самите те!

Областен управител действа като адвокат на фирма от обръчите на #КОЙ

Това става ясно от последното развитие на сагата около “Догансарай”, след като Биволъ изиска по ЗДОИ документи за имотите, достъпът до които е възпрепятстван и се охранява от “службите”.

На 23.08.2016 областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, който е от СДС и квотата на Реформаторския блок е одобрил с писмо 60-00-119 искане за …. заличаване на имота с пристанището, който в момента е изключителна държавна собственост. 

Открит е въпросът защо след като е актувал имота като изключителна държавна собственост на 12.07.2016 г. областният е решил, че той не е нужен на държавата и може да се хариже на Доган месец по-късно. Защо държавният служител Вълчо Чолаков не работи и не защитава публичния обществен и на държавата интерес, а олигархичната полза. 

Този случай е поредното скандално прехвърляне на държавен имот от областен управител на Реформаторския блок, след като областния на София продаде имота на царските конюшни за смешна цена на бивш управител на КТБ.“

Следвайки логиката на разкритията на Биволъ излиза, че гражданите дават 220 милиона, за да се сключват задкулисни политико-икономически сделки с мирис на корупция и това не е новост ?!

Става ли ясно на заспалия ни народец, че БГ ДЕМОкрацията е фейк произведение на нашите политици и има за цел да съхрани тяхната власт и богатства …

Мдаа … Мафията си има и държава и държавна ОМЕРТА …

Свободен автор – Философът

колаж : Авантаж