Руски пас или изчакване докато ракетите вече падат над Сирия

Кат Русия няма друга тъй могъща на света ?!

Може и да е бил прав поетът, но в друго време и в друг свят …

Тази сутрин съюзниците САЩ, Великобритания и Франция атакуваха с ракети Сирия, след като Русия е била „предупредена“ за удара.

Това предадоха световните агенции. Ракетното нападение е нанесено към 4 ч. местно време или 4 ч. българско.

„Предупредена“ за какво ? Да не се меси при разчистването на терена за ново управление на Сирия, защото пак е пролет … Не е американска пролет с помощ от ЦРУ, но пък с ракети става и такава …

Всичко това на фона на идиотщините натворени от ИДИЛ и разни други, дори и от Асад, при които всеки втори сириец е бежанец ?!

Хората бягат, но петролът остава и геостратегическото положение на страната до Израел …

Това са истинските причини за войната в Сирия … Подробностите са фон …

Американският президент Доналд Тръмп  заяви, че САЩ, съвместно с Великобритания и Франция, са предприели военна операция срещу Сирия в отговор на извършената от сирийския режим химическа атака в град Дума на 7 април, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Силни взривове са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове дим.
Според американските военни се нанасят „прецизни удари“ по „обекти от програмата за производство на химически оръжия на сирийския диктатор Башар Асад“.

Чичо Дончо заяви, че съдбата на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предупреди Иран и Русия заради връзките им със Сирия.

Те и съдбата на царска България 1944 г. беше уж в ръцете на българите, ама се оказа предписана на Сталин … И то пак от САЩ и Великобритания …

Тереза Мей увери, че тези удари нямат за цел намеса в гражданската война, нито смяна на режима?! Хахахаха … „Действаме заедно с нашите американски и френски съюзници“, каза Мей.

Ударен е столичният квартал Барзах, където има научноизследователски обект.
Сирийският център за наблюдение правата на човека заяви, че освен този обект са ударени редица сирийски военни бази в Дамаск.

Според арабската телевизия Al Jazeera ракетите са ударили военно летище в предградията на сирийската столица Дамаск, също така базата на противовъздушните сили в планината Касиун, както и базите на 41-а бригада на Специални сили и 105-та бригада на Републиканската гвардия.

Сред атакуваните са елитните сирийски военни части Четвърта дивизия и Сирийската републиканска гвардия. Целта на операцията е възпиране на сирийския режим.

От Иран тази сутрин предупредиха, че прецизните ракетни удари, нанесени в Сирия, ще имат последици в целия регион на Близкия Изток

Ех, къде е Баш европреЦедателят да им напомни мисълта на Ото фон Бисмарк : “Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов“ …

Бюджетът за отбрана на САЩ, увеличен през 2016 г. с 1.7 % – е над 611 млрд. долара.

През 2016 г.  руската федерацията е отделила 69.2 млрд. долара или близо 10 пъти по-малко от САЩ …

Франция е на шеста позиция по обем на разходите за отбрана с 55.7 млрд. долара, преди Великобритания с 48.3 млрд. и всичко това са 715 млрд. долара срещу 69 млрд. долара в полза на съюзниците, а Русия е сама дори и с прехваления Путин начело …

Един колаж на Свободен човек показва съотношението на силите и средствата комично, но и сравнително точно …

Руският отговор май ще е военен пас или дрънкане на оръжие, но вероятно толкова …

Свободен автор – Философът