Скандал: Подслушвали европейски политици заради Миню и Ветко?

Зад двамата прозира дългата ръка на Държавна сигурност, каза Григор Лилов

Европейски политици вероятно са били подслушвани заради Миню Стайков и Ветко Арабаджиев. Това намекна разследващият журналист Григор Лилов.

Според него зад алкохолния и зад туристическия бос прозира дългата ръка на Държавна сигурност. Те са от второто поколение олигарси, което е набрало сила с масовите приватизации, добави той.

„Бившият Японски хотел, сега хотел „Маринела”, беше основното средище на делегациите по време на Европредседателството. Оказа се, че хотелът е бил подслушван от мазето до покрива, при това от небългарска служба” , заяви разследващият журналист в „Тази сутрин” по бТВ. По думите му това е една от причините за акцията срещу семейство Арабаджиеви.

„Може ли това да стане без знанието на собствениците? Това си е сериозна инсталация, професионална и със сложен монтаж”, коментира Лилов.

Той не каза откъде има тази информация и коя е небългарската служба, но остава въпросът защо властта допусна европейските делегати, дошли заради Европредседателството, да бъдат подслушвани. Ясно е, че акциите срещу Миню в Карнобат и срещу Ветко са поръчани от тези, които са сложили бръмбарите в хотела му.