Спектакъл на Театър 199 в Бургас

Най-новия спектакъл на Театър 199 „Списък на всички страхотни неща“  от английските автори  Дънкан Макмилан и Джони Донахю ще бъде представен на 23 април 2024 г. в залата на Кукления театър в Бургас от 19:30 часа. Зрителите ще бъдат част от интерактивното представление за човешката устойчивост в моменти на сериозни изпитания.

Героят в пиесата расте, а заедно с него расте и неговият списък от страхотни неща. В този свят на мечти и страх, несигурност, страст, любов, тъга, риск, вина и прошка разказвачът ни въвлича в своята история. Кара всеки един от нас да погледне в себе си и да се замисли върху своя собствен списък, който със сигурност се крие там.

Спектакълът е изграден на принципа на импровизационния  театър и публиката се превръща в „съучастник“ в това, колкото комедийно, толкова и докосващо душата изживяване. Въпреки сериозната тема и затрогващия разказ, усещането е за светлина и лекота. И най-вече – за споделеност!

Дънкан Макмилан (1980) е английски драматург и режисьор. Най-успешните му пиеси са „Бели дробове“, „Хора“, „Места и неща“. Авторът става известен с престижната награда на Конкурса за драматургия на Кралския театър в Манчестър и е носител на награди на Асоциацията на британските писатели.

Джони Донахю (1983) е британски актьор, драматург и режисьор, известен с участието си в комедийната програма „Джони и баптистите“, радиосериал на ВВС, но най-вече с международното си турне със „Списък на всички страхотни неща“, за което, след много успешно представяне в „Театъра на Бароу стрийт“ в Ню Йорк, получава наградата „Лусил Лортел“ за изключително соло изпълнение.