Уплашеният Бойко нямало да подава оставка, чака май народът да го свали

Премиерът не изневери на стила си и обвини другарите си от кабинета „Орешарски“, че са пропилели 7 млрд. лева, a къде отидоха изтеглените от „Борисов II” 16 милиарда?

Няма причина правителството да сдава властта, а оставката на вицепремиера Валери Симеонов не се обсъжда. Това каза в интервю за бТВ Бойко Борисов. Близо час премиерът досажда на зрителите, а водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян се опита да го провокира да си признае, че е изплашен да не загуби властта заради протестите. Вождът на ГЕРБерастите обаче се престори на безстрашен и в познатия си стил се опита да натопи другарчетата си от кабинета „Орешарски“ за провала му като премиер. Той ги обвини, че са пропилели 7 млрд. лева, но пропусна да спомене къде отидоха 16-те милиарда, гласувани да се изтеглят още от кабинета „Борисов II”.Правителството на Орешарски остави 2 милиарда лева в резерва, а Борисов разправя небивалици за дългове и дори си вярва.

Човекът, който има „заслуга“ за спирането на проектите АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“, а сега се опитва да намери кой да построи централата и се чуди какви хъбове да прави, за да транспортира чуждата газ, повтаряше едни и същи заучени фрази. Кой ли му вярва вече?

Вместо да продаваме на турците руски газ, сега ще го купуваме на завишени цени.

Уплашеният Бойко каза, че не се бил уплашил от протестите, нямало причина. Хората си протестирали заради скъпите горива, но цената не зависeла от властта. Полагаме огромни усилия да намаляваме цените, добави той.

Какво се оказва? Цените не зависят от Бойко, но той се напъва да ги свали. Само наужким естествено. Той не е страхлив уж, но май се страхува, че ако не полага усилия да ги свали, хората ще продължат да протестират. Сега пък се надява като поевтинее бензинът, протестиращите да разпръснат „седянката“.

Уж смелият премиер се опита да обясни и защо не се е осмелил да поиска оставката на вицето си Валери Симеонов заради гафа с „кресливите майки на уж болни деца“. Трябвало коалиционните авери – Волен и Краси Каракачанов да я поискат, а това, че майките с болните си деца са на улицата, май хич не му пука. Не мога да ги накарам да си отидат по домовете, призна министър-председателят. По-точно не иска, защото, ако се опита, ще загуби властта.