Циркова акция: Арестуваха показно кметица за подкуп

 Подхвърлили й сак с пари, за да й запушат устатата, но колегите й се канят да изнесат скандална информация срещу акули в застрояването

Ченгетата в столицата се разработиха и съвсем изненадващо арестуваха кметицата на „Младост” Десислава Иванчева в центъра на София. Операцията на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Й. Гурко“ е свързана с досъдебно производство за корупция, което се води от Специализираната прокуратура и КОНПИ, съобщава бТВ.

Официална информация до момента няма, но източници, близки до разследването, твърдят, че става дума за 70 хил. евро, които били част от по-голяма сума – 250 хил.

Акцията, която събра много зяпачи, бе толкова зрелищна, че буди съмнение дали кметицата наистина е „сгазила лука“ или просто са й подхвърлили сака с парите, за да й запушат устатата.

Парите, твърдят източниците, били подкуп за разрешение за строителство.

Повече от 3 часа Иванчева и заместничката ѝ били са с белезници пред Спортната палата. Разследващите брояха пари, разстлани върху вестник на земята.

Според екипа на Иванчева това е скалъпена акция, която има за цел да предотврати пресконференцията утре, на която щяла да бъде изнесена скандална информация.

По думите на сътрудниците на Иванчева „сакът с пари ” е бил подхвърлен.

Това изглежда по-правдоподобно, защото кметицата имаше доста врагове, заради острия си език. Тя застана начело на район „Младост” след граждански протести срещу застрояването.

Иванчева е от малкото районни кметове в София, които не са от ГЕРБ. Останалите са Теодор Петков („Витоша”, РБ), Христо Апостолов („Красно село”, РБ), Ивайло Панев („Кремиковци”, независим), Васил Цолов („Оборище”, РБ), Мария Ачкова („Средец”, РБ).

Адвокатът й Христо Ботев каза, че е пристигнал по нейна молба, за да присъства на обиска, но не го допускат. Защо ли? Дали, за да не попречи на броенето на парите, или пък да не излезе наяве истината?

Нарушава се Законът за МВР, протестира юристът.

„Чух, че кметицата е хваната с пари. Не знам дали е истина. Това са показни, циркови акции“, каза един от събралите се сеирджии.

Въпреки ареста на кметицата, бореща се срещу застрояването, нейните приятели се канят да изнесат скандална информация. Засегнати са много сериозни интереси на големи акули, които искат да застрояват, каза пиарът на район „Младост“ Петър Кърджилов.

Това обяснява защо бе тази циркова акция.