Ще падне ли Бойко III след балотажа?

Пиарите на Фандъкова се опитват да представят битката в София не като за промяна и плашат с червена заплаха. Ако загуби, ще е тежък удар за Бойко и ГЕРБ

България е пред съдбоносен избор. От него зависи съдбата на българите, останали в пределите на републиката въпреки мизерията. Битката за София, Варна и Пловдив не е на живот и смърт, но от нея зависи бъдещето ни, защото, ако кандидатите на ГЕРБ загубят, ще се стигне до промяна на модела на управление, ще се наложи ревизия и ще настъпи такава олелия, че управляващите ще олекнат електорално.
По време на кампанията се насочваше вниманието върху това, че падне ли София, ще се сгромоляса режима на Бойко Борисов, каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Гоерги Киряков. Социологът Кольо Колев пък коментира, че това било пресилено, но добави, че загубата на Йорданка Фандъкова ще е тежък имиджов удар. Тя ще е началото на края за ГЕРБ, добави той.
„Много е важно ирационалното управление на протесния вот, т.е. дали хората, които искат да се смени статуквото в София, ще подкрепят Мая Манолова, но не на базата дали е компетентна да управлява или не и дали ще има мнозинство в Общинския съвет, а заради това, че просто искат промяна. Това единственият мотив, заради който ще излязат, както и направиха за президента Румен Радев преди няколко години“, заяви социологът.
„Пиарите на Фандъкова се опитват да представят битката в София не като за промяна или за запазване на статуквото, а като двубой между червената заплаха и обединение на десничарите срещу нея. Това няма връзка със здравия разум, тъй като битката е за промяна“, подчерта той.
Стотици хиляди българи, бесни заради мизерията и мафията, в неделя ще се редят пред урните, за да гласуват за промяна. От техният избор зависи бъдещето на България. А дали кабинетът „Бойко III” ще падне, ще стане ясно съвсем скоро.