Гришо се спаси от прокобата и надви Мартерер в Маями

Българинът се завърна отново към победния път след обрат

Григор Димитров сложи край на серията си от три поредни загуби, след като в двубой от втори кръг на Мастърса с награден фонд от $8,909,960 българинът постигна пълен обрат срещу германеца Максимилиан Мартерер, надигравайки го с 4-6 6-2 6-1 след час и 40 минути игра.

По този начин първата ни ракета си осигури чек на стойност $47,170 и 45 точки за световната ранглиста, съобщава фен сайтът му – grigordimitrov-bg.com.

В спор за място на осминафиналите ще срещне Жереми Шарди.

Това ще бъде пети мач помежду им, а до момента Димитров има предимство от 3-1 победи, като единственото му поражение срещу французина бе при първата им среща на Ролан Гарос през 2011 г.

Срещата с Максимилиан започна със серия от стабилни подавания за сервиращите и резултатът вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 3-3. Тогава последва маратонски гейм, в който германецът притисна световния №4 и при 30-40 вече разполагаше с шанс за пробив, но Григор все пак го отрази.

Българинът обаче направи двойна грешка и предостави още една възможност пред Мартерер, която също бе неутрализирана. Няколко минути по-късно сценарият се повтори и след още една двойна грешка се стигна до трети брейкпойнт, който Григор също отрази, но при общо четвъртия си шанс Мартерер не сгреши и спокойно затвори сета в своя полза.

Все пак на старта на втората част Димитров набързо вдигна нивото и не само задържа откриващото си подаване, но след това с няколко чудесни отигравания достигна до първия си брейкпойнт в мача и моментално го реализира. В следващия гейм германецът получи шанс за рибрейк, но и той бе набързо неутрализиран преди Григор да затвърди за 3-0.

Мартерер успя да спре серията на противника си, но в същото време българинът продължи да печели с лекота своите подавания и се стигна до 5-2, когато германецът трябваше да сервира за оставането си в сета. Именно тук последна нов натиск от страна на Димитров, който си осигури аванс от 15-40 и успешно затвори частта при втория си сетпойнт с мощен уинър от форхенд.

Българинът обаче далеч не спря до тук и съумя да увеличи серията си до пет поредни гейма, след като отново проби подаването на съперника си и набързо поведе с 3-0. Последва бърз гейм за германеца, който след това дори достигна до възможност за рибрейк, но Григор моментално попари надеждите му за нещо повече и до края на мача не му отпусна нов гейм.